Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
τεχνολογία

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Η τεχνολογία στα χέρια των παιδιών μπορεί να γίνει επικίνδυνο εργαλείο για την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Ο τρόπος με τον οποίο τη χρησιμοποιούμε και αντίστοιχα ο τρόπος με τον οποίο την εισάγουμε στη ζωή των παιδιών, είναι αυτός που θα καθορίσει αν η χρήση της θα έχει οφέλη ή αρνητικές συνέπειες. Ο χρόνος που τα παιδιά επιτρέπεται να περνάνε μπροστά σε κάποια οθόνη εξαρτάται από την ηλικία των παιδιών, την ποιότητα του περιεχομένου και το χρόνο που ο γονέας περνάει μαζί με το παιδί του για άλλες δραστηριότητες.

Είναι όμως σημαντικό να επιβλέπουμε, να εξηγούμε και να καθοδηγούμε τα παιδιά μας κατά αυτές τις δραστηριότητες. Ο χρόνος που ασχολούνται δε θα πρέπει να είναι σε βάρος των εξωτερικών δραστηριοτήτων που προάγουν την ανάπτυξη του παιδιού σε όλους τους τομείς.

Επίσης, καλό είναι όταν τα παιδιά μας βαριούνται ή όταν θέλουμε να κάνουν ησυχία να μην τους δίνουμε το κινητό και τα τάμπλετ. Εκείνη τη στιγμή μπορεί να φαίνεται η καλύτερη λύση, όμως θα ήταν πιο σωστό να προσπαθήσουμε να τα ενσωματώσουμε στις δραστηριότητές μας ή να τα προτρέψουμε σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες.

Το να γίνουν τα παιδιά αποβλακωμένα δεν είναι γραφικότητα άλλα πραγματικότητα. Όλο και συχνότερα στα παιδιά και στους εφήβους παρατηρούνται σωματικές παθήσεις, ανάλογες με αυτές που έχουν και οι ενήλικες χρήστες υπολογιστών όπως το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, οι πονοκέφαλοι τάσης και οι τενοντίτιδες.

τεχνολογία

Η τιμωρία δεν είναι λύση

Όλοι μας, ως παιδιά θα έχουμε ανάμνηση να μας απαγορεύουν να δούμε τηλεόραση ή να πάρουμε καινούργιο γκάτζετ. Το πρόβλημα είναι, ότι όπως και τα περισσότερα πράγματα στην ζωή, όταν μας απαγορεύουν κάτι, παίρνει περισσότεροι αξία. Οι γονείς πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, ότι τα μέσα της τεχνολογίας είναι εργαλεία και αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας μας.

Η ενασχόληση των παιδιών με την τεχνολογία είναι αναγκαία στη σημερινή εποχή, όπου τα παιδιά έχουν τόσα πολλά ερεθίσματα και δέχονται τόσες πολλές πληροφορίες, όμως όλα με μέτρο και ελεγχόμενα.

τεχνολογία

Σκάναρε και δες περισσότερα

Μαρίλη Μπουφίδου, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *