Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : Ο BARKLEY ΣΤΟΥΣ SUNS

Σαν σήμερα το 1992, οι Philadelfeia 76ers έκαναν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην ιστορία τους. Μετά από έξι σεζόν με την ομάδα της πόλης της ”αδελφικής αγάπης ” , ο Charles Barkley έγινε ανταλλαγή από την διοίκηση των 76ers με αντάλλαγμα τους Jeff Hornacek, Andrew Lang και Tim Perry των Phoenix Suns.

Ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος αλλά η ομάδα είχε βαρεθεί από την εριστική συμπεριφορά του. Μάλιστα την μέρα που έγινε ανταλλαγή, βρισκόταν στο δικαστήριο με την κατηγορία της επίθεσης. Η τριάδα που μετακόμισε στην Φιλαδέλφεια είχε συνδυαστικά 40.1 πόντους ανά παιχνίδι.

Ο Barkley με την φανέλα των 76ers.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ SUNS

Ο Barkley ήταν φανταστικός στα τέσσερα χρόνια που πέρασε με τους Suns. Στον πρώτο χρόνο του στην ομάδα της Αριζόνα βγήκε MVP και την οδήγησε στους τελικούς του NBA. Επίσης, έβαλε το νικητήριο καλάθι στο έκτο παιχνίδι ενάντια στους Spurs στον δεύτερο γύρο των playoffs. Στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας και συγκεκριμένα στο έβδομο ματς, ο Barkley τελείωσε με 44 πόντους και 24 ριμπάουντ.

Στους τελικούς ενάντια στους Chicago Bulls είχε 27.3 πόντους και 13 ριμπάουντ μέσο όρο. Την επόμενη χρονιά αντιμετώπισαν τους φοβερούς Houston Rockets και το 1996 έχασαν στους τελικούς της Περιφέρειας από το Seattle. Μπορεί να μην κατέκτησαν κάποιο τίτλο με τον Barkley αλλά έκαναν πολύ καλές χρονιές και δημιούργησαν πρόβλημα σε κάθε αντίπαλο.

Στιγμιότυπο με Jordan και Barkley.

Η ΚΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ

Η ανταλλαγή αυτή δεν ευνόησε ιδιαίτερα τους 76ers που τέλειωσαν την κανονική περίοδο με ρεκόρ 25-56. Οι επόμενες χρονιές συνεχίστηκαν στα ίδια επίπεδα μέχρι που πήγε στην ομάδα ο μεγάλος Allen Iverson και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Charles Barkley πλέον σαν τηλεσχολιαστής.

Βασίλης Λαζάρου, Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *