Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΑΝΑ

Σαν σήμερα το 1950, γίνεται  ποδοσφαιρικό ρεκόρ καθώς 173.850 θεατές βρίσκονται στο Μαρακανά. Ο αγώνας είναι μεταξύ Βραζιλίας  – Ουρουγουάης για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΑΥΡΙΟ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ

Την ώρα που οι δυο ομάδες ετοιμάζονταν για το τελευταίο τους παιχνίδι, η ατμόσφαιρα στη χώρα θύμιζε καρναβάλι. Η εφημερίδα “Gazeta Esportiva” έγραφε: “Αύριο νικάμε την Ουρουγουάη”, και η “Mundo” δεν άφηνε την παραμικρή αμφιβολία έχοντας λεζάντα “Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές” παρέα με φωτογραφία της “Σελεσάο”. Ένας πραγματικός διαγωνισμός κομπορρημοσύνης και μεγαλομανίας λάβαινε μέρος.

Ο δήμαρχος του Ρίο απευθύνθηκε στο ίδιο ήφος προς τους παίκτες, πριν τον αγώνα: “Εσάς, τους ποδοσφαιριστές που σε λιγότερο από δύο ώρες εκατομμύρια συμπατριώτες σας θα σας επευφημούν ως παγκόσμιους πρωταθλητές. Εσάς που δεν έχετε αντίπαλο και θα υπερνικήσετε κάθε ανταγωνιστή, από τώρα σας χαιρετίζω ως νικητές”

ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Όμως η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική. Η Βραζιλία πήρε το προβάδισμα με τον Φριάκα στο 47 λεπτό, ξεκινώντας ονειρικά το δεύτερο ημίχρονο για τους Βραζιλιάνους. Όμως ο Χουάν Αλμπέρτο Σκιαφίνο στο 66 λεπτο εκανε το 1-1 για την Ουρουγουάη. Ενώ το τελειωτικό χτύπημα στους αλαζόνες Βραζιλιάνους, έδωσε ο Αλσάιντις Γκίγκια στο 79 λεπτό, κάνοντας το 2-1 για την Ουρουγουάη, με την Σέλεστε να κατακτά το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιστορία της.

Οι συνθσεσεις των δυο ομαδων:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μάσπολι, Αντράντε, Γκαμπέτα, Γκονσάλες, Μίγκες, Μοράν, Πέρες, Τεχέρα, Γκίτζα, Βαρέλα, Σκιαφίνο.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μπαρμπόζα, Μπάουερ, Αουγκούστο, Φριάσα, Ζουβενάλ, Αλβίμ, Μπιγκόντε, Αντεμίρ, Ζιζίνιο, Ζαΐρ, Τσίκο.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Γιωργος Μπίτζιος, Αθλτικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *