Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ HAT-TRICK

Πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει αρκετά hat-trick στην καριέρα τους αλλά κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί με το κατόρθωμα του Alvin Martin. Τον Απρίλιο του 1986 έλαβε χώρα η αναμέτρηση μεταξύ West Ham και Newcastle. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι όπου νίκησε η West Ham με 8-1 ο Martin σκόραρε τρεις φορές απέναντι σε τρεις διαφορετικούς τερματοφύλακες.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ

Ο αμυντικός αυτός έβαλε το πρώτο του γκολ κόντρα στον Martin Thomas, ο οποίος έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Chris Hedworth. Ο Alvin Martin με κεφαλιά σημείωσε το δεύτερο γκολ του εκθέτοντας τον ” φρέσκο ” τερματοφύλακα της Newcastle. Προς το τέλος του αγώνα και με το σκορ στο 7-1 κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων έκατσε ο Peter Beardsley. Ο Martin ολοκλήρωσε το hat-trick του σκοράροντας με πέναλτι εναντίον και του συγκεκριμένου.

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΤΥΧΙΑ

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε την μεγάλη ατυχία της Newcastle. Ο βασικός κεντρικός αμυντικός της ομάδας Jeff Clark ήταν εκτός με τραυματισμό στο γόνατο. Ο Glenn Roeder μόλις είχε συνέλθει από τροφική δηλητηρίαση και στο ματς έβαλε αυτογκόλ και έκανε και ένα πέναλτι. Ο John Anderson στην άμυνα έπαθε τράβηγμα και λόγω μόνο της μίας αλλαγής που επιτρεπόταν, βρέθηκε να παίζει στην δεξιά πτέρυγα. Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Gary Kelly μόλις είχε κάνει εγχείρηση στο γόνατο και ο τρίτος της ομάδας David McKellar είχε τραυματιστεί στο προηγούμενο ματς κόντρα στην Chelsea. Ο βασικός Martin Thomas αγωνίστηκε αναγκαστικά και για αυτό το λόγο ξανατραυμάτισε τον ώμο του. Επίσης, οι τερματοφύλακες που μπήκαν αλλαγή έπαιζαν σε διαφορετικές θέσεις. Ο Hedworth έπαιζε κεντρικό χαφ ενώ ο Beardsley αγωνιζόταν σαν επιθετικός.

Ο ALVIN MARTIN ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Φυσικά, το πραγματικό hat-trick του Alvin Martin έμεινε στην ιστορία και θεωρείται το κορυφαίο στο είδος του ασχέτως αν οι τερματοφύλακες που είχε απέναντι του έπαιζαν σε άλλη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως η West Ham συνέχισε το επιθετικό κρεσέντο της και τερμάτισε στην τρίτη θέση, μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Liverpool.

Βασίλης Λαζάρου, Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *