Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΑΡΗΣ

Σαν σήμερα το 1970, ο Άρης  κατακτά το μοναδικό Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του, νικώντας στον τελικό του Καυταντζογλείου τον ΠΑΟΚ με 1-0.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη έζησε ένα πρωτόγνωρο γεγονός, καθώς ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, που ο τελικός ο τελικός θα γινόταν εκτός Αθηνών. Ήταν ο 28ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας και σε αυτόν κόπηκαν 46.695 εισιτήρια, ενώ εισπράχθηκαν 1.496.863 δραχμές με τα εισιτήρια να τιμώνται 30 και 50 δραχμές.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΕΝΑΛΝΤΙ Ο ΚΟΥΔΑΣ, ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΑΡΗΣ

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Άρης προηγήθηκε μόλις στο 8’ με τον Κεραμιδά. Η φάση ξεκίνησε με σέντρα του Αλεξιάδη από αριστερά, την μπάλα διεκδίκησαν ο Χριστοδούλου με τον Μιχαηλίδη, έφτασε στον αμαρκάριστο Κεραμιδά που σημείωσε το γκολ το οποίο έμελλε να κρίνει τον νικητή,

Ο ΠΑΟΚ πίεσε για να ισοφαρίσει, αλλά στο 35′ λεπτό έχασε πέναλτι.  Ο Ραπτόπουλος ανέτρεψε τον Σαράφη, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, όμως ο Κούδας αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.  Στο Β’ μέρος ο Δικέφαλος δεν έβγαλε την αντίδραση. Έτσι ο Άρης κέρδισε το ματς με 1-0 και κατέκτησε το Κύπελλο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Άρης: Χρηστίδης, Πάλλας, Ραπτόπουλος, Σπυρίδων, Ναλμπάντης, Σεμερτζής (60′ Ψηφίδης), Συρόπουλος, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Μιχαηλίδης.

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου (43′ Πίρτσος), Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μακρής (27′ Κοντογιώργος), Τερζανίδης, Δράμαλης, Παρίδης, Σαράφης, Κούδας, Λάζος.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *