Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΕΛΙΩΣΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ

Σαν σήμερα, το 1988, ο Alan Shearer έγινε ο νεότερος παίκτης ο οποίος σκόραρε χατ-τρικ  στην ιστορία της Α’ Κατηγορίας της Αγγλίας, σε ηλικία μόλις 17 ετών και 240 ημερών. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στον Jimmy Greaves ( 20 ετών και 290 ημερών) , στο μακρινό 1960.

Ο Shearer ξεκίνησε στην ακαδημία νέων των Αγίων το 1986 και τον κάλεσαν να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα δύο χρόνια μετά εναντίον της Chelsea. Μετά από κάποιες μέρες, στις 9 Απριλίου του 1988, κάπου προς το μεσημέρι, τον ενημέρωσαν πως θα κάνει το ντεμπούτο του σαν βασικός στον αγώνα κόντρα στην Arsenal. Ήταν λες και οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν και το αστέρι του έλαμψε, μιας και η κλήση έγινε καθαρά από ανάγκη, μιας και ο βασικός Danny Wallace κόπηκε τελευταία στιγμή σε τεστ φυσικής κατάστασης.

 

Ο Alan Shearer με την φανέλα της Newcastle.

 

Ο πιτσιρικάς από το Newcastle, εκμεταλλεύτηκε αμέσως την ευκαιρία και μόλις στο 5′ άνοιξε το σκορ για την Southampton. Η Arsenal αμέσως ισοφάρισε χάριν στο αυτογκόλ του Kevin Bond αλλά οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο γκολ πριν το ημίχρονο, με τα γκολ του Sharer ( 33′ ) και του Mark Blade ( 44′ ). Η ιστορική στιγμή του Alan ήρθε στο 49′ , όπου και πέτυχε το τρίτο του γκολ. Οι Κανονιέρηδες κατάφεραν να μειώσουν στο 82΄με σκόρερ τον Paul Davis αλλά με την Southampton να παίρνει την νίκη με 4-2 και τον Shearer να γράφει ιστορία.

 

 

Ο τότε πιτσιρικάς  συνέχισε και έκανε μία από τις μεγαλύτερες καριέρες στο αγγλικό ποδόσφαιρο με τις φανέλες των Southampton, Blackburn Rovers και Newcastle. Έγινε ο μεγάλος γκολτζής Alan Shearer, με συνολικά 260 γκολ σε 441 ματς στην Premier League, ρεκόρ που κατέχει μέχρι τώρα.

Βασίλης Λαζάρου, αθλητικογράφος.

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *