Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΤΑΝ ΠΛΗΓΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΝΙΣ

Σαν σήμερα το 1993, η Monica Seles, μία πραγματικά ταλαντούχα παίκτρια του τένις, με φανταστικά ρεκόρ και διακρίσεις, αγωνιζόταν απέναντι στην Magdalena Maleeva, για τα προημιτελικά του Citizen Cup στο Αμβούργο. Στην διάρκεια του break την ώρα που έπινε νερό, ένιωσε έναν διαπεραστικό και φριχτό πόνο στην πλάτη. Ο Gunden Parche, ένας φανατικός οπαδός της Stefi Graf, έτρεξε μέσα από το κοινό με μεγάλη ταχύτητα και κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο, τρύπησε την αθλήτρια ανάμεσα στις ωμοπλάτες σε βάθος 1.5 εκατοστών. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύντομα έγινε καλά, πνευματικά και αθλητικά όμως της πήρε πάνω από δύο χρόνια για να επιστρέψει σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

 

Πολλοί είχαν υποθέσει και είχαν γράψει ότι η επίθεση είχε τρομοκρατικό χαρακτήρα, μιας και η ίδια είχε δεχθεί απειλές για την ζωή της, που είχαν σχέση με την πολεμική κατάσταση στην Γιουγκοσλαβία, μιας και ήταν γεννημένη στην Σερβία. Οι γερμανικές αρχές σύντομα διέψευσαν τις φήμες, μιας και περιέγραψαν τον Parche σαν πνευματικά ασταθή, που μόνο κίνητρο είχε να τραυματίσει την Seles ώστε να μην μπορεί να αγωνιστεί κόντρα στην Graf, έτσι η Γερμανίδα τενίστρια να γίνει ξανά το Νουμ.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή γιατί πολλές φορές αν έβλεπε τα πράγματα όπως πραγματικά γίνονται και παρουσιάζονται, σίγουρα θα την κυρίευε θεϊκή μανία. Ο Gunden Parche, πλήρωσε την επίθεση αυτή μόνο με δύο χρόνια επιτήρησης και υποχρεωτική ψυχοθεραπεία. Η απόφαση αυτή εξόργισε την Seles, η οποία ορκίστηκε πως δεν θα αγωνιστεί ξανά στην Γερμανία, λόγω του ανύπαρκτου νομικού συστήματος . Τον επόμενο καιρό, αντιμετώπισε κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές και έζησε αρκετούς μήνες σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Επειδή κάθε ιστορία πρέπει να έχει χαρούμενο τέλος, μιας και είναι καθαρτικό για την ψυχή μας, η Monica Seles to 1994 πήρε την αμερικανική υπηκοότητα και το 1995 επέστρεψε στην ενεργό δράση, παίζοντας το αγαπημένο της άθλημα μέχρι και το 2003. Εισήχθη στο International Tennis Hall of Fame το 2009.

Βασίλης Λαζάρου, αθλητικογράφος.

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *