Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
ΚΡΙΚΕΤ

ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΚΡΙΚΕΤ

Υπάρχουν μερικά αθλήματα που απαιτούν μεγάλο θάρρος και αντοχή στον φόβο, άλλα δύναμη και επιδεξιότητα. Καθώς και ικανότητα και συγκέντρωση. Ωστόσο, υπάρχει ένα άθλημα που θεωρείται χόμπι στο οποίο μπορείτε να ανταγωνιστείτε. Εάν γίνετε ευέλικτοι και αρκετά επίμονοι.

Μιλάμε για Κρίκετ ένα άθλημα που είναι πολύ γνωστό στην Αυστραλία και με μεγάλο ποσοστό στο Ινδία.

Το κρίκετ έχει να κάνει με μια ψυχαγωγική πρακτική από το 1876 στην Αυστραλία. Όπου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος διεθνής αγώνας εναντίον της Αγγλίας για να δει ποιος ήταν ο πιο ικανός.

Το παιχνίδι κρίκετ φαντάζει σαν ένα μικρό μπέιζμπολ. Που καλύπτεται από δέρμα και ένα ξύλινο ρόπαλο με μήκος περίπου 96 cm και πλάτος 10 cm. Απαιτούνται δύο ομάδες έντεκα παικτών σε κάθε μεριά. Οι οποίες αγωνίζονται σε ένα οβάλ γήπεδο.

Μεσα στα χρόνια τα τυχερά παιχνίδια έγιναν ένα μεγάλο πάθος για την Ινδία. Που εκατομμύρια Ινδουιστές επιλέγουν να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν παίζοντας αυτό το υπέροχο άθλημα. Που έχει ήδη γίνει μέρος των σχετικών πρωταθλημάτων για διάφορους αγώνες και τουρνουά.

Στην Ινδία το κρίκετ είναι διασκέδαση και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους

Αφού έχει ομοιότητα με το μπέιζμπολ. Ωστόσο, δεν είναι οι ίδιο λόγω των κανόνων. Ο κύριος στόχος σας στο κρίκετ είναι να τρέξετε και να εξαλείψετε τους μπάλες που σας εμποδίζουν να κερδίσετε πόντους.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο σκόρερ που φροντίζουν το σκορ που αντικατοπτρίζει τα στατιστικά του αγώνα.

Υπάρχουν επίσης δύο διαιτητές που επιλύουν τις αμφιβολίες που προκύπτουν από αυτό. Διατάζοντας τη σειρά των βολών που αποτελούνται από έξι συνεχόμενες..

Ενώ είναι αλήθεια, το κρίκετ είναι ένα άθλημα που έχει κερδίσει πολλή φήμη στον Ινδουιστικό πληθυσμό. Καθώς η Ινδία ήταν ο νικητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κρίκετ το 1975 και το 1979, και το 2003. Τότε προέκυψε ένας νέος τρόπος παιχνιδιού που ονομάζεται The Twenty Cup στο οποίο η Ινδία ήταν η πρώτη χώρα που κέρδισε.

Τόσο είναι το χόμπι που τα τηλεοπτικά δίκτυα φτάνουν σε ποσοστό 150 εκατομμύρια φανατικοί θεατές της Ινδίας.

Όπου οι αγώνες κατανέμονται σε πέντε ημέρες με πέντε ώρες την ημέρα του ανταγωνισμού με άλλες χώρες και διαφορετικές ομάδες.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν οπαδοί ενός καπετάνιου της ινδικής ομάδας κρίκετ

Ο Mahendra Singh Dhoni θεωρείται ο ηγέτης του ινδουιστικού κρίκετ.

Αυτός ο νεαρός άνδρας μόλις 27 ετών. Κατάφερε να είναι ο πρωταθλητής και εξαιρετικός αθλητής αυτού του παιχνιδιού. Στο οποίο οι οπαδοί του αποφάσισαν να χτίσουν έναν ναό προς τιμήν της ικανότητάς του. Προκειμένου να την λατρεύουν. Επειδή πέτυχαν τόσες πολλές νίκες στην ομάδα τους.

Μην ξεχνάτε ότι όλα τα αθλήματα είναι υγιή. Και για να τα κερδίσετε πρέπει να έχετε τόσο φυσική. Οσο και νοητική κατάσταση. Αν θέλετε να γνωρίσετε την Ινδία πρέπει να μάθετε κρίκετ. Στο Νέο Δελχί (πρωτεύουσα) μπορείτε να το μάθετε σε κάθε δρόμο που θα διανύσετε. Θα δείτε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είστε ο νέος πρωταθλητής.

Εξάλλου το κρίκετ είναι το άθλημα του λαού. Όλοι μπορούν να κερδίσουν και να ζήσουν λίγες στιγμές δόξας. Ακόμη και σε μία φτωχή χώρα.

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *