Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στον κόσμο των σπορ κυριαρχούν αθλήματα που έχουν μεγάλη απήχηση στους θεατές και είναι συνήθως βιομηχανίες δισεκατομμυρίων. Υπάρχουν όμως και άλλα παράξενα αθλήματα που ίσως κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ. Ας δούμε μερικά από τα πιο παράξενα.

SEPAK TAKRAW

Το sepak takraw είναι δημοφιλές στην νοτιοανατολική Ασία. Βασίζεται στο volleyball αλλά αντί για τα χέρια οι αθλητές χρησιμοποιούν τα πόδια, τα γόνατα, το στήθος και το κεφάλι. Κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις παίκτες. Η Διεθνής Ομοσπονδία του Sepak Takraw οργανώνει κάθε χρόνο αγώνες στους οποίους συμμετέχουν ομάδες από περισσότερες από εκατό διαφορετικές χώρες.

QUIDDITCH

Φυσικά το συγκεκριμένο άθλημα προέρχεται από τα βιβλία του Harry Potter αλλά χωρίς τις ιπτάμενες σκούπες. Οι φαν του είδους δημιούργησαν μία εκδοχή του που παίζεται στο έδαφος και συγκεκριμένα σε γρασίδι. Το παιχνίδι ξεκίνησε από ορισμένα αμερικανικά κολλέγια και με τον καιρό εξαπλώθηκε σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι υποστηρικτές του το αναφέρουν ως muggle quidditch, όπως ακριβώς λέγονται στα βιβλία εκείνοι που δεν ασκούν μαγεία.

TUNA TOSSING

Αυτό το άθλημα ξεκίνησε στην νότια Αυστραλία στο μικρό ψαροχώρι Port Lincoln. Είναι εμπνευσμένο από τους τοπικούς ψαράδες που πετούσαν με δύναμη τα ψάρια στα φορτηγά τους κατά την διάρκεια ενός τοπικού φεστιβάλ. Νικητής αναδεικνύεται όποιος καταφέρει να πετάξει πιο μακριά ένα ψάρι περίπου 9 κιλών. Στις μέρες ο διαγωνισμός έχει γίνει πιο ” καθαρός ” μιας και αντί για αληθινά ψάρια, χρησιμοποιούνται λαστιχένια.

Βασίλης Λαζάρου, Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *