Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

4+1 ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙΣ

Η ΕΥΡΩΠΗ έχει όμορφες χώρες και αυτό φαίνεται από τις φωτογραφίες ή καλύτερα από τις επισκέψεις που μπορεί να κάνει κάποιος. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιοι ευρωπαϊκοί δρόμοι που αξίζει να τους διασχίσετε.

Crémieux, Παρίσι, Γαλλία

Δε γίνεται να μην αναφέρουμε την πόλη των φώτων ή μάλλον του έρωτα! Η οδός Cremieux βρίσκεται μεταξύ των οδών Rue de Lyon και Rue de Bercy, όχι μακριά από το σιδηροδρομικό σταθμό του Gare de Lyon. Πολύχρωμα και γραφικά σπίτια, πράσινο, κλασικός πλακόστρωτος δρόμος, είναι μερικά που θα δει κάποιος στην περιοχή. Εάν βρεθείτε σε εκείνο το δρόμο, σίγουρα θα πρέπει να βγάλετε πολλές φωτογραφίες.

Via Toledo, Νάπολη, Ιταλία

Αυτός ο δρόμος έχει 1.2 χιλιόμετρα και συγκαταλέγεται στους πιο όμορφους δρόμους της Ευρώπης. Ξεκινά από την Piazza Dante και καταλήγει στην πλατεία της Τεργέστης Τρέντο, κοντά στην Piazza del Plebiscito. Μάλιστα, η κατασκευή του δρόμου διατάχθηκε από έναν αντιβασιλέα της Νάπολης, Pedro Alvarez de Toledo, το 1536.

Οδός Victoria, Εδιμβούργο, Σκωτία

Μια βόλτα στα πλακόστρωτα της Victoria είναι ό, τι πρέπει. Πέρα από την πλούσια ιστορία της περιοχής, την κοσμούν πέτρινοι τοίχοι, νεοκλασικά κτήρια, εστιατόρια κι άλλα πολλά. Μάλιστα, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα τοπικά προϊόντα!

Nyhavn, Κοπεγχάγη, Δανία

Πρόκειται για ένα συγκρότημα πολύχρωμων κτιρίων του 17ου αιώνα που βρίσκονται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα. Μάλιστα χαρακτηρίστηκε λιμάνι πολιτιστικής κληρονομιάς και καθώς περπατάτε μπορείτε να θαυμάσετε μερικά από τα παραδοσιακά ξύλινα πλοία. Στο βόρειο κομμάτι της προκυμαίας Nyhavn βρίσκονται τα πολύχρωμα χαρακτηριστικά σπιτάκια, φτιαγμένα από ξύλο, τούβλα και ασβέστη. Το παλιότερο σπίτι, στο νούμερο 9, χρονολογείται από το 1661. Φυσικά υπάρχουν εστιατόρια και μέρη αναψυχής!

East Side Gallery, Βερολίνο, Γερμανία

Πρόκειται για κομμάτι του τείχους του Βερολίνου, με μήκος 1,3 χιλιομέτρων, προς την οδό Mühlenstrasse στην περιοχή του πρώην ανατολικού Βερολίνου.
Μάλιστα, κατέχει 105 τοιχογραφίες στο σύνολό της! Πρόκειται για έργα καλλιτεχνών αμέσως μετά την πτώση του τείχους που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την εκδήλωση της χαράς και το αίσθημα απελευθέρωσης εκείνων των ημερών.

Από τις πιο γνωστές δημιουργίες είναι το “mortal kiss” που απεικονίζει τον Erich Honecker, γενικό γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας να δίνει ένα φιλί στο στόμα με τον Leonid Brezhnev, γενικό γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, ή το έργο “Trabi” της Birgit Kinder, που απεικονίζει το γνωστό αυτοκίνητο των ανατολικογερμανών Trabant, να σπάει το Τείχος.

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Μαρία Γερμαντζίδου, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *