Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΑΓΑΠΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΙΑ!

Αγάπη άνευ όρων αλλά με Όρια!

Αγάπη άνευ όρων αλλά με Όρια;

Τι σημαίνει αυτό;

Ο κόσμος γύρω μας όταν μιλάει για την Αγάπη, τις περισσότερες φορές περικλείει μέσα της … την κατανόηση, την αποδοχή, την διαλλακτικότητα και την προσαρμοστικότητα του κάθε ανθρώπου, απέναντι στον άνθρωπο που λέει ότι αγαπά.

Για να μιλήσουμε για πραγματικά αληθινή Αγάπη …Μιλάμε για Αγάπη με Όρια.

Τα Όρια…δηλώνουν, ότι μέχρι Εδώ σου επιτρέπω! Και το κάνω αυτό γιατί εκτιμώ, σέβομαι και Αγαπώ τον Εαυτό μου. Δεν καταπατώ τα θέλω μου, τα πιστεύω μου για να με Αγαπάς και να με θέλεις.

Η Αγάπη δίχως όρια είναι μια προβληματική Αγάπη… που η μια πλευρά δίνει και η άλλη απολαμβάνει. Και αυτός που δίνει μέχρι πότε θα έχει να δίνει; Θα έρθει η στιγμή που θα στερέψει και θα αναζητήσει άλλον άνθρωπο για να αγαπηθεί!

Για να ΜΗΝ προδώσουμε την Αγάπη …η σχέση θα πρέπει να θυμίζει συγκοινωνούντα δοχεία….να μην γεμίζει ποτέ…να μην αδειάζει ποτέ!

Πάντα ο Ένας να γεμίζει τον Άλλον. Αυτό για να το πετύχουμε θα πρέπει να νοιαζόμαστε πραγματικά για τα θέλω του συντρόφου μας, να τον εκτιμούμε, να τον νοιαζόμαστε και να του το δείχνουμε με πράξεις…. ότι σεβόμαστε τα όρια του.

Η Αγάπη είναι ένα ανιδιοτελές συναίσθημα που πηγάζει από το βάθος της καρδίας μας. Πραγματικά μπορούμε να Αγαπήσουμε έναν άνθρωπο πάρα πολύ.

Για να μπορέσουμε πραγματικά να Αγαπήσουμε και να Αγαπηθούμε, θα πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τα Όρια του άλλου ανθρώπου…. τότε και ΜΟΝΟ η Αγάπη Ανθίζει!

Τσαταλίδου Ιωάννα

Πρόεδρος της ΑΜΚΕ, Αυτισμός Έκφραση Δημιουργικότητα

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *