Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΑΛΕΝ ΡΟΜΠΕΡ: Ο ΓΑΛΛΟΣ ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ

Ο ΑΛΕΝ ΡΟΜΠΕΡ (Alain Robert) είναι ένας από τους πιο γνωστούς αναρριχητές, αν όχι ο πιο γνωστός. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1962 στην Γαλλία. Έχει το παρατσούκλι Γάλλος Σπάιντερμαν ή Ανθρώπινη Αράχνη.

Αναρρίχηση στον ουρανοξύστη της Βαρκελώνης το 2020

Σε ηλικία 12 ετών επέστρεψε σπίτι του και οι γονείς του έλειπαν. Αντί να τους περιμένει, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Ξεκίνησε να σκαρφαλώνει και έφτασε ως τον όγδοο όροφο, όπου ήταν το σπίτι του. Κάπως έτσι μπήκε από την μπαλκονόπορτα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε να αναρριχείται σε κτήρια και έφτασε σε σημείο να έχει σκαρφαλώσει σε 85 γιγαντιαίες κατασκευές. Πιο πριν έκανε αναρρίχηση σε βράχια της περιοχής του.

Σε ηλικία 19 ετών ο ΑΛΕΝ ΡΟΜΠΕΡ είχε δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 1982 είχε δύο πτώσεις από τα 15 μέτρα. Υπέστη πολλαπλά κατάγματα και εξαιτίας αυτών απέκτησε ίλιγγο.

Οι γιατροί θεώρησαν πως είχε 60% αναπηρία και δεν του επέτρεπαν να ξανακάνει αναρρίχηση. Όμως η τρέλα που χρειάζεται να έχεις για να ξεκινήσεις, δεν τον άφηνε να σταματήσει. Μόλις 6 μήνες μετά συνέχισε.

Την ώρα που φτάνει στην κορυφή των Petronas Towers, δίδυμων πύργων στην Μαλαισία

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Συνέχισε σε δυσκολότερα πεδία, ανάπτυξε τις ικανότητές του και η κορύφωση έφτασε στις Γαλλικές Άλπεις. Λίγο αργότερα στράφηκε στην αστική αναρρίχηση και τις κτηριακές κατασκευές.

Δεν ήταν εύκολο να παίρνει άδεια για τα κτήρια οπότε όταν δεν την είχε απλά ξεκινούσε την αυγή και όσο προλάβαινε. Έχει συλληφθεί πολλές φορές, σε διάφορες χώρες αλλά τις περισσότερες των περιπτώσεων απαλλάσσεται χωρίς ιδιαίτερες κατηγορίες.

Τα βλέμματα των περαστικών κεντρίζονται πάνω του, όπως και της αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια αναρρίχησης στο Burj Khalifa

Στις 28 Μαρτίου 2011 ο ΑΛΕΝ ΡΟΜΠΕΡ πήγε στο Ντουμπάι και αναρριχήθηκε στο Burj Khalifa, το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο. Παράλληλα είναι κάτοχος ρεκόρ Guiness σε πολλές κατηγορίες.

Εντυπωσιακά όλα αυτά και είναι ακόμα πιο έντονο το γεγονός ότι δεν έχει κανένα μέσο προστασίας.

Θεόδωρος Βαφειάδης, Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *