Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΤΑ ΦΑΞ ΤΟΥ ALESSANDRO ZARRELI

Ο Alessandro Zarrelli είναι ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που κλείνει το κλαμπ με τις μεγαλύτερες απάτες όλων των εποχών, μαζί με ΛούκιτςAli Dia και Kaizer . Γεννήθηκε το 1984 στο Rivoli της Ιταλίας και προσπάθησε με απίθανους τρόπους να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Η μεγάλη απάτη που προσπάθησε να κάνει βγήκε στην δημοσιότητα σε ένα ντοκιμαντέρ του Sky TV με τίτλο ”Super Fakes” . Η εκπομπή επικεντρώθηκε στην περίοδο 2004-05, μέσω συνεντεύξεων και μαρτυριών προπονητών και ιδιοκτητών που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Τα ψεύτικα φαξ

Ο Zarrelli έστελνε ψεύτικα φαξ στις Ομοσπονδίες της Βορείου Ιρλανδίας και της Ουαλίας σαν εκπρόσωπος της  Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στα φαξ αυτά, πρότεινε έναν νέο και ανερχόμενο παίκτη από την Ιταλία ώστε να πάει να δοκιμαστεί από τις εκεί ομάδες, σε ένα πλαίσιο πολιτισμικής ανταλλαγής.

Όλα τα κείμενα είχαν την υπογραφή κάποιου Matteo Colobase, ένα ανύπαρκτο φυσικά πρόσωπο.  Στην αλληλογραφία μάλιστα, τόνιζε πως ο παίκτης έχει αγωνιστεί σε ομάδες νέων, όπως της Sheffield Wednesday και των Rangers. Επίσης τόνιζε πως ο αδελφός του είχε αγωνιστεί για την Torino.

Τα πρώτα συμβόλαια

Η πρώτη ομάδα που πλησίασε ήταν η Lisburn Distillery που δέχθηκε να τον υπογράψει για σύντομο χρονικό διάστημα. Έπειτα από έναν αγώνα κόντρα στην Finn Harps αποδεσμεύτηκε. Συνέχεια είχε η Bangor City που υπέγραψε για μόλις δέκα μέρες. Ο προπονητής της ομάδας, Peter Davenport, υποψιάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά και επικοινώνησε με τις προηγούμενες ομάδες του. Καμία από αυτές δεν τον είχε ακουστά και βεβαίως αξιωματούχοι της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δήλωσαν πως δεν υπάρχει κάποιος με αυτό το όνομα στα μητρώα τους.

Ο Zarrelli έκανε ακόμα δύο προσπάθειες να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα του Νησιού, αρχικά με την Connah’s Quay Nomads και με την ουαλική Total Network Solutions FC. Αναμενόμενα και στις δύο περιπτώσεις ανακαλύφθηκε η φάρσα που προσπάθησε να τους παίξει.

Η ανακάλυψη του μυστικού

Η αρχή του τέλους έγινε, όταν το συνεργείο του ντοκιμαντέρ βρήκε τον αριθμό του φαξ που χρησιμοποιούσε, το οποίο βρισκόταν στο Asti της Ιταλίας. Έστησαν μία εικονική εκδήλωση στο Λονδίνο, παριστάνοντας τους scouters που ήθελαν να τον υπογράψουν. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Zarrelli εμφανίστηκε στο meeting και ύστερα από πολλή ώρα που μιλούσε με τους ανθρώπους εκεί, αυτοί του αποκαλύφθηκαν.

Παραδόξως παραδέχτηκε όλα όσα είχε κάνει και μάλιστα με σαρκαστική διάθεση, τηλεφώνησε στο αγγλικό κανάλι και τους ευχαρίστησε που τον έκαναν διάσημο.

Ένα τραγικό τέλος

Άφησε την τελευταία του πνοή το 2018 ύστερα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τουλάχιστον ακόμα και μετά την αποκάλυψη των απατών του, κατάφερε να παίξει μπάλα σε διάφορα κλαμπ, μέχρι το 2017.

 

Βασίλης Λαζάρου, Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *