Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

APPLE VS FACEBOOK: ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΜΑΧΗ;

APPLE VS FACEBOOK. Μια διαμάχη ανάμεσα σε δύο τιτάνες. Αυτές οι μεγάλες εταιρείες που ελέγχουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της τεχνολογίας και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, έχουν παρουσιάσει κάποιες διαφορές μεταξύ τους που δεν μπορούν να αγνοηθούν από το ευρύ κοινό. Όσο πτυχωμένη γίνεται μια εταιρεία, τόσο θέλει να διατηρήσει την ταυτότητα που την έκανε έτσι. Για αυτό και οι δυο εταιρείες όταν δεν συμφωνούν σε κάτι ξεκινάνε τις διαπραγματεύσεις για να μην εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό.

Στην προκείμενη περίπτωση, η Apple θέλει να κάνει μια αναβάθμιση στο λογισμικό της ώστε να παίρνουν πληροφορίες οι εφαρμογές από τη μια στην άλλη. Ουσιαστικά οι χρήστες να έχουν επιλογή και μειωμένες πληροφορίες που δίνουν για τους διαφημιστές. Αυτό βρήκε αντίθετη την εταιρεία της Facebook. Γιατί; Διότι θα σημειωθεί μεγάλη απώλεια εσόδων, μιας κι έχουν στοχευμένες διαφημίσεις από τις πληροφορίες που έχει «δικαιωματικά» η εταιρεία.

«Η Apple μπορεί να ισχυρίζεται ότι το κάνει αυτό για να βοηθήσει τους χρήστες της, αλλά οι κινήσεις είναι να παρακολουθούν για το ανταγωνιστικό τους συμφέρον». Αυτά ήταν τα λόγια του Mark Zuckerberg πάνω στο θέμα. Με απάντηση του CEO της Apple, Tim Cook, «οι χρήστες θα έπρεπε να έχουν την επιλογή για τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτούς και πως χρησιμοποιούνται».

Τέλος, η αναβάθμιση του λογισμικού, που ήθελε να περάσει η Apple, είναι η εξής. Να σε ρωτάει αν θες μια εφαρμογή να αντλεί τα δεδομένα και τις πληροφορίες σου. Ως επέκταση να επιλέγεις και τι θα δίνεις σε κάθε εφαρμογή και θα μοιράζονται ένα βασικό κομμάτι πληροφοριών.

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Νίκος Μπακλατζής, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *