Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
ΔΕΡΜΑ

ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ;

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εγκαινιάζοντας σε αυτή τη στήλη, ότι έχει σχέση με την
υγεία και κατά συνέπεια την όμορφη όψη του δέρματος, θα ήθελα πολύ σύντομα
να θυμίσω για ποιο όργανο του σώματος μας μιλάμε.

 

Το ΔΕΡΜΑ είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Ζυγίζει κατά μέσο όρο 3.6 κιλά και έχει έκταση περίπου 2 τετραγωνικών μέτρων. Το δέρμα λειτουργεί ως ασπίδα, που προφυλάσσει το σώμα από τις ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες, την ηλιακή ακτινοβολία και τις χημικές προσβολές.

Εκκρίνει αντιβακτηριακές προστατευτικές ουσίες κατά των μολύνσεων ενώ παράγει βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό του ασβεστίου στο σώμα μας. Η άδηλος αναπνοή ανήκει επίσης στις λειτουργίες του δέρματος. Με ένα πολύ σημαντικό ρόλο για το σώμα μας (φανταστείτε σχεδόν πως τα μισά από ότι τρώμε και πίνουμε, αποβάλλονται μέσω της *άδηλης αναπνοής* από το σώμα μας).

Εδώ μπορείτε να ακούσετε την ανάγνωση του άρθρου

ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΣΤΙΒΑΔΕΣ

Η πρώτη και εξωτερική. Η επιδερμίδα αποτελείται κυρίως από κερατινοκύτταρα, αλλά και από ένα είδος αμυντικών κυττάρων, τα οποία ειδοποιούν για κάθε ξένο “εισβολέα”.

Η δεύτερη. Χόριο. Διαθέτει ελαστίνη και κολλαγόνο, αιμοφόρα αγγεία, που βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και νευρικές ίνες που δέχονται τα ερεθίσματα θερμοκρασίας, πόνου και αφής. Εδώ συναντώνται οι ιδρωτοποιοί και οι σμηγματογόνοι αδένες. Οι μεν είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, οι δε για για την έκκριση σμήγματος.

Η τρίτη. Το υπόδερμα. που αποτελείται από συνδετικό ιστό στον οποίο περιέχονται κολλαγόνο, ελαστικές ίνες και λιπώδη κύτταρα.

Θα μπορούσε ήδη κανείς να καταλάβει τη σοβαρότητα αυτού του οργάνου και την πολύπλοκη ευεργετική του λειτουργία που έχει, στη διατήρηση και ισορροπία της υγείας μας.

Ίσως επίσης και την άσκοπη προσπάθεια πολλών, να το κάνουν να φανεί πιο όμορφο, χρησιμοποιώντας ένα ή περισσότερα από αυτά τα βαζάκια με τα χρυσά καπάκια, γεμάτα χημικές και κάποτε τοξικές ουσίες, που υπόσχονται νεότητα και όμορφο δέρμα μέσα σε λίγες μέρες. Αλλά στην ουσία εμποδίζει και φράζει τη βασική του λειτουργία, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται όλα αυτά τα άχρηστα υλικά και τοξίνες στο σώμα μας.

Η βοήθεια λοιπόν που του παράσχουμε χειροτερεύει σε βάθος χρόνου, όχι μόνο την εμφάνιση του δέρματος μας, αλλά και το γενικότερο επίπεδο υγείας μας.

Απελευθερώστε αντί να φράζετε. Φανείτε αντί να κρυφτείτε πίσω από παχύρρευστα τοξικά σκευάσματα, εκφραστείτε αντί να ακινητοποιήσετε. Η ομορφιά του δέρματος και γενικότερα η ομορφιά, είναι περισσότερο θέμα υγείας, ωραιότητας και ακτινοβολίας. Το πώς θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αυτήν την ισορροπία και με ποια μέσα, θα είναι το θέμα μας στην επόμενη επαφή μας.

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Του Μάρκο Αντώνιο, Aura Detox Expert

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *