Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ Σ ΑΓΑΠΑΩ….

Εαυτέ μου σ αγαπάω…

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί: Γιατί δεν είμαι αρκετή; Τι μου λείπει; Γιατί δεν τα καταφέρνω στις σχέσεις μου και στη ζωή μου γενικότερα; Υπάρχουν δύο τρόποι να αντιδράσουμε σε αυτά τα ερωτήματα. Αρχικά, μπορούμε να ενστερνιστούμε την άποψη των άλλων, αυτών που επιθυμούν να μας «χαϊδεύουν» και να μας «νταντεύουν», να μας εφησυχάζουν ότι είμαστε αρκετοί, ότι δε μας λείπει τίποτα απολύτως και το πρόβλημα είναι των υπολοίπων και όχι δικό μας.

Και ως ένα σημείο, αν και δεν το καταλαβαίνουν ουσιαστικά, έχουν δίκιο. Γιατί σαφώς και δεν υπολειπόμαστε σε τίποτα! Ο άλλος τρόπος είναι να δείξουμε στον εαυτό μας ότι η αξία μας και η αυτοπεποίθησή μας προέρχεται από την αγάπη και το σεβασμό για τον ίδιο τον εαυτό μας. Θα μου πεις, «είναι εύκολο να τα σκέφτομαι όλα αυτά αλλά πολύ δύσκολο να τα κάνω πράξη». Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, ας αρχίσουμε λοιπόν να κάνουμε πράγματα που αφορούν εμάς τους ίδιους, που ευχαριστούν τον εαυτό μας, που μας κάνουν να νιώθουμε πληρότητα και γαλήνη.

Ας εκπαιδευτούμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας όπως φροντίζουμε όποιον αγαπάμε. Γιατί ήδη τον αγαπάμε τον εαυτό μας, απλά δεν γνωρίζουμε τον τρόπο να του το δείχνουμε. Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά προτιμότερη από την απραξία και την αδράνεια. Άδειασε τον κάδο απορριμμάτων της ψυχής σου!

Ό,τι ταλαιπωρεί το μυαλό, ταλαιπωρεί και την ψυχή και ό,τι ταλαιπωρεί την ψυχή καταστρέφει τη ζωή. Εστιάσου και απόλαυσε αυτό που σου προσφέρει η ζωή και όχι αυτό που νόμιζες ότι η ζωή όφειλε να σου δώσει. Ζήσε απλά,  με λιγότερες απαιτήσεις από εσένα και τους άλλους, σκέψου λιγότερο, μην προσπαθείς να τα ελέγχεις όλα και άφησε χώρο στο απροσδόκητο!

Εκεί είναι η μαγεία και η γοητεία. Κάθε πρωί να κοιτάς στον καθρέφτη σου και να επαναλαμβάνεις σταθερά:  «Είμαι πολύ περισσότερα από αυτό που φαίνεται… πως είμαι!! Όλη η δύναμη και η ισχύς του κόσμου βρίσκονται μέσα μου». Μόνο τότε επιτρέπεις να συμβούν όμορφα πράγματα στη ζωή σου.

Ελπίδα Παπαδανιήλ

Ειδική Παιδαγωγός- Λογοθεραπεύτρια,

Ραδιοφωνική Παραγωγός,

Συγγραφέας

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *