Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες σε γνωστά ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ οι οποίοι βασίστηκαν σε αρχαιοελληνικά πρότυπα. Δηλαδή, πήραν παράδειγμα από την ιστορία ή τη μυθολογία της Ελλάδας.

Ένας από τους πιο γνωστούς είναι ο «Κράτος» από τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών «God of War». Mάλιστα το πρόσφατο παιχνίδι της σειράς μας ταξιδεύει στη νορβηγική μυθολογία. Παρόλα αυτά έχει κρατήσει πολλά κομμάτια από την εκστρατεία του στην αρχαιά Ελλάδα. Δηλαδή, ο πατέρας του Κράτος ήταν ο Δίας και η μητέρα του μια θνητή, πράμα που τον καθιστά ημίθεο.

Ακόμα ένας πολύ γνωστός χαρακτήρας, που βασίστηκε στους πολεμιστές της αρχαίας Σπάρτης, είναι ο «Pantheon» από το παιχνίδι «League of Legends». O Pantheon ή αλλιώς το Άσπαστο Δόρυ, το πραγματικό του όνομα είναι Atreus, γεννήθηκε στην περιοχή Targon. Από μικρή ηλικία εκπαιδεύτηκε σε τεχνικές μάχης, όπως ακριβώς και οι Σπαρτιάτες στην αρχαιά Ελλάδα.

Στο παιχνίδι «Hades» έχουμε πολλούς Έλληνες χαρακτήρες, μιας και παίρνει μέρος στην αρχαιά Ελλάδα. Κάποιοι από τους θεούς που λαμβάνουν χώρα είναι ο Δίας, ο Ποσειδώνας, ο Ερμής και κάποιοι άλλοι χαρακτήρες της μυθολογίας, όπως ο Σίσυφος ή ο Ορφέας. Σε αυτό το παιχνίδι, επειδή ασχολείται με την αρχαιά Ελλάδα και τη μυθολογία της, εμπεριέχει μόνο Έλληνες χαρακτήρες, ακόμα και μερικούς Τιτάνες.

Τέλος, στο «Assassin’s Creed» έχει αρκετούς Έλληνες χαρακτήρες. Από το «Assassin’s Creed Odyssey» υπάρχουν οι πρωταγωνιστές Αλέξιος και Κασσάνδρα. Μάλιστα μαζί με αυτούς, λόγω του ότι το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στην αρχαιά Ελλάδα, κάποιος θα βρει κι άλλους Έλληνες χαρακτήρες.

Ακόμα και σε έναν από τους προηγουμένους τίτλους της σειράς, το «Revelations», βλέπουμε και εκεί Έλληνες χαρακτήρες αλλά δεν έχουν τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης, υπάρχει μια φατρία από Assassinsστην Αθήνα την εποχή που διαδραματίζεται το παιχνίδι, αλλά πληροφορίες για αυτή βρίσκονται στα κόμικς.

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Νίκος Μπακλατζής, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *