Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Ελληνισμός

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ»: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Ελληνισμός (Ελληνική Εθνική Θρησκεία) ορίζεται το σύνολο των αντιλήψεων και λατρευτικών πρακτικών που εξέφραζε το έθνος των Ελλήνων από τα βάθη της αρχαιότητας όπως η ελληνική μυθολογία ή οι Δώδεκα θεοί του Ολύμπου.

Σύμφωνα με το ΥΣΕΕ (Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών) η Ελληνική Εθνική Θρησκεία δεν αναγνωρίζει δόγματα, ιερά βιβλία, προφήτες, κεντρικά ιερατεία και αυστηρά τυπικά, αλλά αλλάζει την μορφή της ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, νοοτροπία και θεσμούς της κοινότητας (αυτόνομης πόλης κατά την αρχαιότητα) που κάθε φορά την εκδηλώνει.

Νομική προσωπικότητα απέκτησε η Ελληνική Εθνική Θρησκεία τον Ιούνιο του 1997 με την ίδρυση του Ύπατου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (Υ.Σ.Ε.Ε.), μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου 2017 κατέστη αυτή «γνωστή» κατά την έννοια που αποδίδει το Σύνταγμα (δεκτή στα ληξιαρχεία, έγκυροι θρησκευτικοί γάμοι κ.λπ.) με την άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας λατρευτικού χώρου στην Αθήνα.

Ελληνισμός

Τί είναι το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών;

Σύμφωνα με το ysee.gr, είναι ο σύγχρονος επίσημος φορέας της ιστορικά συνεχούς (και ήδη από το «2017» αναγνωρισμένης από την Πολιτεία ως γνωστής) Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, και αποσκοπεί στην ηθική και φυσική υποστήριξη, αλλά και παλινόρθωση της πραγματικής, δηλαδή της Εθνικής, Πολυθεϊστικής Ελληνικής Παραδόσεως, Θρησκείας και Καθημερινού Τρόπου στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία η οποία καταδυναστεύεται από την Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία και από έναν αδιάλλακτο Βυζαντινισμό.

Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του «1997» με μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, η οποία πλαισιώνεται από δύο ομόκεντρους κύκλους υποστηρικτών, έναν εσωτερικό και έναν εξωτερικό. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει ενεργούς υποστηρικτές, ενώ η συμμετοχή στον δεύτερο κύκλο περιορίζεται στην απλή οικονομική υποστήριξη των δραστηριοτήτων μας. Μετά την ψήφιση του νόμου 4301/2014, που επιτέλους καθιέρωσε και στην Ελλάδα το νομικό πρόσωπο θρησκευτικού χαρακτήρα, το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών είναι στην δικαστική οδό για την μετατροπή του σε τέτοιο.

Ελληνισμός

Σκάναρε και δες περισσότερα

Στεφανία Κοντού, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *