Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (2)

Μετά το πρώτο μέρος του αφιερώματος για την σχέση αθλητισμού και κινηματογράφου, ακολουθεί η συνέχεια με μερικές ακόμα ταινίες. Όπως έχουμε πει στην μεγάλη οθόνη έχουν μεταφερθεί πάρα πολλές και από διαφορετικά σπορ ταινίες και ντοκιμαντέρ.

SOMMEREN ’92 (2015)

Η συγκεκριμένη ταινία είναι αρκετά γνωστή και αγαπημένη ανάμεσα στους οπαδούς του είδους. Εξιστορείται την τρελή πορεία της Εθνικής Ομάδας της Δανίας προς την κατάκτηση του Euro του 1992. Λόγω πολιτικών γεγονότων η Εθνική Γιουγκοσλαβίας αποκλείστηκε από την τελική φάση του Euro και την θέση της πήρε ξαφνικά η Δανία. Μετά από πολλές υπερβάσεις κατάφερε και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο. Η ταινία δείχνει τις δυσκολίες του προπονητή Richard Moller Nielsen με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας, την σχέση μίσους-αγάπης με τον Brian Laudrup και την τιτάνια προσπάθεια ενός προπονητή να ”δέσει” μία ομάδα. Υπάρχουν αρκετές κωμικές σκηνές αλλά και μπόλικο δράμα, όπως στην περίπτωση του Kim Vilfort και την περιπέτεια υγείας της κόρης του όσο εκείνος έπαιζε ποδόσφαιρο με την Εθνική ομάδα.

 

RAGING BULL (1980)

Ακόμα μία βιογραφική ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Jake LaMotta ” Raging Bull: My story ” . Σκηνοθετεί ο Martin Scorsese και πρωταγωνιστεί ο Robert De Niro. Ο μποξέρ Jake LaMotta ο οποίος αγωνίζεται στην μεσαία κατηγορία κιλών, είναι ένας αυτοκαταστροφικός και οργισμένος άνθρωπος. Πάσχει από άκρατη ζήλεια και η ζωώδης φύση του καταστρέφει την σχέση του με την σύζυγο του και φυσικά την οικογένεια του. Υπέρμετρη βία, δόξα, φυλακή, μοναξιά και φυσικά τα μαφιόζικα στοιχεία δεν λείπουν από την ταινία. Το θρυλικό αυτό δράμα πλαισιώνεται και από τον ” μεγάλο ” Joe Pesci. To American Film Institute την κατέταξε στην τέταρτη θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Ο Robert De Niro τιμήθηκε με Oscar για την ενσάρκωση του Jake LaMotta σε αυτό το magnum opus του Scorsese.

 

Βασίλης Λαζάρου, Αθλητικογράφος

Το πρώτο μέρος του αφιερώματος : https://grdiscovery.com/%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%83/

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *