Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (3)

Σε αυτό το τρίτο μέρος του αφιερώματος θα δούμε ακόμα δύο ταινίες που προβλήθηκαν στον κινηματογράφο, πάντα εμπνευσμένες από τον αθλητισμό και διάφορες ιστορίες γύρω από εκείνον.

FIELD OF DREAMS (1989)

Το Field of Dreams είναι μία αμερικάνικη φανταστική ταινία. Βασίζεται στο βιβλίο του W.P. Kinsella ” Shoeless Joe ” . Πρωταγωνιστεί ο Kevin Costner σαν αγρότης ο οποίος χτίζει ένα γήπεδο baseball πάνω στο χωράφι με τα καλαμπόκια του, ύστερα από μία φωνή που ακούει στο κεφάλι του. Ξαφνικά όμως αρχίζουν και τον επισκέπτονται τα φαντάσματα παλαιών θρύλων του σπορ, όπως ο Shoeless Joe Jackson και άλλα μέλη των Chicago Black Sox. Τελικά, θα γίνει αγώνας μόνο που τους παίκτες δεν μπορούν να τους δουν όλοι…Το cast συμπληρώνεται από τον Ray Liotta και τον James Earl Jones.

 

MILLION DOLLAR BABY (2004)

Το συγκεκριμένο αριστούργημα του Clint Eastwood κατάφερε και απέσπασε τέσσερα Oscar. Είναι βασισμένο σε μικρές ιστορίες του F.X. Toole, ψευδώνυμο του πρώην μάνατζερ αθλητών του μποξ Jerry Boyd. Το αθλητικό δράμα περιγράφει τις προσπάθειες της Maggie Fitzgerald, μίας ερασιτέχνη αθλήτριας της πυγμαχίας στον δρόμο για την επαγγελματική κατηγορία. Καθοδηγούμενη από τον σκληρό προπονητή της, μέσα από αντιξοότητες αλλά και αρκετό ιδρώτα, προσπαθεί να βιώσει το όνειρο της. Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Clint Eastwood και στον ρόλο της Maggie είναι η Hilary Swank. Επίσης, συμμετέχει και ο Morgan Freeman.

 

Βασίλης Λαζάρου, Αθλητικογράφος

Μέρος πρώτο https://grdiscovery.com/%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%83/

Μέρος δεύτερο : https://grdiscovery.com/%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%83-2/

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *