Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Σαν σήμερα το 1982 η Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας πετυχαίνει την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν ο δεύτερος αγώνας του τρίτου γκρουπ και η αντίπαλος των Ούγγρων ήταν το Ελ Σαλβαδόρ. Το ιστορικό αυτό γεγονός έλαβε χώρα στο Nuevo Estadio στο Έλτσε της Ισπανίας. Έχοντας ήδη παίξει σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1938 και το 1954, σαφώς είχε μεγαλύτερη εμπειρία από το Σαλβαδόρ. Επιπλέον, λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η χώρα, έστειλε μόλις 20 παίκτες αντί για 22 που δικαιούταν. Αντιθέτως, η Ουγγαρία είχε στην διάθεση της όλους τους αθλητές της.

Σύμφωνα με την τεχνική αναφορά του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού :

‘ Το Ελ Σαλβαδόρ είχε ένα πολύ καλό προπαρασκευαστικό πρόγραμμα, με έμφαση στην αντοχή, στην ταχύτητα και στη δύναμη. Το πρόγραμμα ήταν πολύ ενδιαφέρον, αλλά όπως έγινε, λόγω των ειδικών πολιτικών περιστάσεων στην χώρα, απέτρεψαν να ολοκληρωθεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας, όπως θα ήθελαν. ”

 

 

Παρά την τεράστια ευρεία νίκη τους, οι Ούγγροι δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση και έμειναν στην τρίτη θέση του ομίλου, πίσω από Αργεντινή και Βέλγιο. Στον συγκεκριμένο αγώνα σημειώθηκε ακόμα ένα ρεκόρ, μιας και ο László Kiss έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που μπήκε αλλαγή κάνοντας χατ-τρικ μέσα σε μόλις επτά λεπτά!

Οι σκόρερ για την Εθνική Ουγγαρίας :

Nyilasi Goal 4′, 83′
Pölöskei Goal 11′
Fazekas Goal 23′, 54′
Tóth Goal 50′
L. Kiss Goal 69′, 72′, 76′
Szentes Goal 70′

 

 

Βασίλης Λαζάρου, Αθλητικογράφος

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *