Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΣ ΣΤΟ TWITCH.TV

Το TWITCH.TV έχει διάφορους κανόνες. Σκοπός είναι οι ακροατές και οι Streamers να ζουν με αρμονία και χωρίς παρεξηγήσεις. Βέβαια, μερικές φορές αυτοί οι κανόνες φτάνουν σε ένα μεγαλύτερο σημείο. Αυτό της λογοκρισίας.

Είναι λογικό να μη θέλουν οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας ρατσιστικά λόγια και λέξεις στην ιστοσελίδα τους. Όχι μόνο για τους ηθικούς λογούς, αλλά και για τους διαφημιστές. Δε θέλουν πολλές εταιρείες να έχουν σχέσεις με ιστοσελίδες, οι οποίες αφήνουν τέτοια λεγόμενα να περνάνε απαρατήρητα.

Πολλές λέξεις, οι οποίες είναι απαγορευμένες, είναι κοινές βρισιές. Αλλά μερικές είναι αποκλειστικά από την αργκό του Διαδικτύου και ό,τι έχει επιλέξει ο παρουσιαστής. Δηλαδή ο δημιουργός μπορεί να απαγορεύσει όποιες λέξεις επιθυμεί. Αυτό έχει το αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα φιλικό και γνώριμο περιβάλλον για αυτόν και τους θαυμαστές του.

TWITCH.TV: Noob, Simp και Troll

Όσον αφορά την αργκό του Διαδικτύου, ο κόσμος έχει γίνει αρκετά ευαίσθητος. Μερικές από αυτές τις λέξεις είναι:

  • Noob
  • Simp
  • Troll

Αυτά έχουν έναν προσβλητικό χαρακτήρα και υπάρχει λόγος που δε θέλει ο κόσμος να τον αποκαλούν έτσι. Αλλά δεν έχουν τον ίδιο βαθμό προσβολής σε σύγκριση με άλλα «κοσμητικά επίθετα». Ας πούμε το «Noob» προέρχεται από τη λέξη «Newbie», που σημαίνει νέος παίκτης. Πλέον, με την τοξική κουλτούρα του Διαδικτύου, την έχουν μετατρέψει κατά μια έννοια σε «κακός παίκτης».

Πριν από μερικά χρόνια ο κόσμος του Διαδικτύου είχε παραπάνω αντοχή στα λόγια. Υπήρχαν πάλι αυτοί που χαλούσαν την πιάτσα, δηλαδή αυτοί που ήθελαν μόνο να πληγώσουν κόσμο. Αλλά μια δεμένη κοινότητα από θαυμαστές κάποιου παιχνιδιού ή και κάποιου διάσημου προσώπου, τους έδιωχνε. Κάποτε ο κόσμος ήταν ενωμένος, όχι γιατί μια εταιρεία τους λογόκρινε, αλλά γιατί το ήθελε ο ίδιος.

Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει, λόγω των χρημάτων και αυτά που θέλουν οι διαφημιστές. Από αυτούς κρίνεται τι επιτρέπεται και τι όχι να πεις στην εκπομπή. Αντί να ακούσει την κοινότητα των θαυμαστών και των παραγώγων, ακούνε ένα μάτσο κουστουμάτους που δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο του Διαδικτύου.

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Νίκος Μπακλατζής, Δημοσιογράφος

 

 

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *