Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΑΣ, ΜΑΥΡΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ, ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ

Κατά τον 19ο αιώνα υπήρχε μια μεγάλη αναβίωση σχετικά με της ΘΕΑΣ και τη λατρεία της. Η οποία λατρεία φτάνει ως τις μέρες μας. Αυτή η “θρησκεία” της ονομάστηκε Wicca κυρίως στη βόρεια Ευρώπη. Μάλιστα, ο βασικός της σκοπός είναι η ισορροπία μεταξύ του Θεού και της Θεάς.

Φυσικά, η θρησκεία της Wicca δε ξεπετάχτηκε από το πουθενά, αλλά συνεχίζει την παράδοση της προγενέστερης λατρείας των Μαύρων Μαντόνων σε όλη την Ευρώπη.

Το παρακάτω παράδειγμα έρχεται να επιβεβαιώσει τη σχέση αυτήν. Το 1838, τρεις ιερείς, οι οποίοι ήταν αδέλφια και είχαν ιδρύσει το κίνημα “Αδελφοί του Χριστιανικού δόγματος”, δημιούργησαν ένα κέντρο λατρείας της Θεάς στη Σιών Βαντμόν στη Λωραίνη. Όπου κύρια λατρεία του κέντρου αυτού ήταν η Μαύρη Μαντόνα.

Ποια είναι όμως η πραγματικά σχέση της Θεάς και της Μαύρης Μαντόνας; Σύμφωνα λοιπόν με τη Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία, η Μαύρη Μαντόνα, αντικατοπτρίζει την Παρθένο Μαρία. Η ίδια η Δυτική Εκκλησία την αντιμετωπίζει ως μια μητέρα υποταγμένη και ως μια υποχωρητική φιγούρα, από την οποία απουσιάζουν τα περαιτέρω χαρακτηριστικά που αποδίδονται συνήθως στη Θεά.

Η ΚΑΒΑΛΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Πώς όμως είναι δυνατόν, μέσα από τη Μαύρη Μαντόνα, να διακρίνουμε την Παρθένο και το θείο βρέφος, από τη στιγμή που το παραδοσιακό χρώμα της Παρθένου Μαρίας είναι το Λευκό; Είναι δυνατόν οι Μαύρες Μαντόνες να είναι δημιούργημα έξυπνης συγκάλυψης και λατρείας κάποιας άλλης εκτός της Παρθένου Μαρίας;

Όπως προαναφέρθηκε, το όνομα της “θρησκείας” της Θεάς ονομάζεται Wicca. Αν εφαρμόσουμε την Καβαλιστική ερμηνεία, το Wicca= 23+9+3+3+1=39. Το 39 = με τη σειρά του με το GRAAL=7+18+1+1+12=39, δηλαδή το Άγιο Δισκοπότηρο. Μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ του GRAAL και της Wicca;

Αν διαβάσουμε προσεκτικά τις πηγές που αναφέρονται στο GRAAL θα διαπιστώσουμε το εξής. Ότι οι απαρχές του Αρθουριανού θρύλου μπορούν να αναζητηθούν στα αρχαία και παγκόσμια μοτίβα του ιερού σκεύους, ως σύμβολο ισχύος και θαυματουργής δύναμης.

Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ GRAAL

Τέτοια σκεύη αποτελούν ουσιαστικά θηλυκά σύμβολα. Το GRAAL ταυτίζεται και με άλλα θηλυκά σύμβολα. Όπως το πιάτο, η μήτρα, το κύπελλο ή οι πολύτιμοι λίθοι. Όσον σον αφορά τη Θεά, θα τη συναντήσουμε στις πηγές να συμβολίζεται με το απύθμενο σκεύος. Που περιέχει όλη την ανθρώπινη σοφία και τις ζωικές δυνάμεις.

Αυτό εμφανίζεται με διαφορετικές μορφές στη μυθολογία, σα χύτρα, κύπελλο ή ποτήρι. Από την άλλη, στα χριστιανικά μυστήρια εμφανίζεται ως Δισκοπότηρο, δηλαδή GRAAL! Τώρα για την “μετενσάρκωση” της Θεάς σε Μαύρη Μαντόνα, η μορφή αυτής θεωρούταν ιδιαίτερα θαυματουργή. Ειδικά στους τομείς της γονιμότητας και της θεραπείας.

Μάλιστα, λεγόταν ότι οι μορφές εμπεριείχαν μεγάλη γνώση και σχετίζονταν με τη μαγεία. Έτσι, διακρίνουμε σχεδόν την απόλυτη ταύτιση ανάμεσα στη Θεά και τις Μαύρες Μαντόνες με το GRAAL. Η πραγματική φύση όμως του GRAAL δεν είναι η Μαρία η Μαγδαληνή; Τι σχέση μπορεί να έχει Αυτή με τις Μαύρες (Θεές) Μαντόνες;

Έτσι λοιπόν, όταν η λατρεία της Θεάς εξελίχθηκε σε λατρεία των Μαύρων Μαντόνων, άνθισε παράλληλα και αυτή της Μαρίας της Μαγδαληνής. Σήμερα υπάρχουν 50 κέντρα λατρείας της Μαρίας της Μαγδαληνής σε όλη τη Μεσόγειο, όπως για παράδειγμα στη Μασσαλία.

Στη Μασσαλία, ένα από τα τρια αγάλματα της Μαύρης Μαντόνας είναι τοποθετημένο έξω από ένα εκκλησάκι, αφιερωμένο στη Μαρία τη Μαγδαληνή. Όσον αφορά τη βόρεια Ευρώπη, όπου άνθισε η λατρεία της Wicca=GRAAL=Μαρία Μαγδαληνή, υπάρχουν 19 Μαύρες Μαντόνες στη Γερμανία.

Επίσης υπάρχουν και αναφορές στην Πολωνία ως η Notre Dame (Μαύρη Μαντόνα) της Czestochowa. Μη ξεχνάμε ακόμη ότι η ίδια η Μαρία η Μαγδαληνή είναι από τη φύση της Θεά. Σύμφωνα πάντα με το αρχαίο εβραϊκό σύστημα της gematria ή αριθμητικού συμβολισμού. Που το όνομα της Μαρίας Μαγδαληνής και το αριθμός του, το 151 υποδηλώνουν ότι είναι “Θεά”.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;

Το συμπέρασμα είναι ότι επιβεβαιώνεται ο θρύλος που οι Μαύρες Μαντόνες δεν απεικονίζουν την Παναγία αλλά τη Μαρία την Μαγδαληνή! Είναι γεγονός πως όπου συναντώνται Μαύρες Παρθένοι, υπάρχει μια επίσης  ισχυρή παράδοση σεβασμού προς το πρόσωπο της Μαγδαληνής.

Έτσι, λοιπόν, οι Μαύρες Μαντόνες συμβολίζουν την απόκρυφη ιστορία της Μαρίας της Μαγδαληνής. Η οποία μετά τη φυγή της στην Αίγυπτο και ενώ ήταν έγκυος από τον Ιησού κατέφυγε στην Προβηγκία της Γαλλίας.

Ενώ όταν συναντάμε μια Μαύρη Μαντόνα με βρέφος στην αγκαλιά, συμβολίζεται κρυφά κάτω από την Παναγία και το βρέφος η Μαρία η Μαγδαληνή και το παιδί της!

Τελευταία επιβεβαίωση έρχεται από τις τάξεις των Ναϊτών, οι οποίοι είναι γνωστό -μυστικό- ότι λάτρευαν τη Μαγδαληνή, ενώ παράλληλα λάτρευαν ανοιχτά τις Μαύρες Μαντόνες! Μάλιστα, το Κοινό της Σιών που και αυτό έχει δοξάσει τη Μαγδαληνή “ήρθε σε γάμο” με το Τάγμα της Notre-Dame της Σιών. Ίσως τελικά η συγκάλυψη αυτή να οφείλεται στο κοινό της Σιών; 

 

 

 

Σφραγίδα του Αββαείου της Νοτρ Νταμ του όρους της Σιών, στην Ιερουσαλήμ. Φέρει την ημερομηνία 2 Μαρτίου 1289 και εικονίζει το Άγιο Πνεύμα με την μορφή περιστεράς να πετά πάνω από τα κεφάλια των Αποστόλων.

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

V= κύπελλο= προγενέστερο σύμβολο θηλυκού

♀= μεταγενέστερο σύμβολο θηλυκού

Αριστερή πλευρά= θηλυκό , ρόδο=θηλυκό 

Ο= θηλυκό σύμβολο προστασίας

Άσπρο= Θηλυκό, Μαύρο= Αρσενικό

Το λευκό γεννάει το μαύρο. Κάθε άνδρας γεννήθηκε από μια γυναίκα.

Οι αρχαίοι φαντάζονταν ότι ο κόσμος τους ήταν μια σύνθεση δύο μερών του αρσενικού=Λ και του θηλυκού= V, δηλαδή=✡

Το δισκοπότηρο είναι στην κυριολεξία το αρχαίο σύμβολο της Θηλυκότητας. Συνεπώς το Άγιο Δισκοπότηρο (GRAAL) αντιπροσωπεύει το Ιερό Θηλυκό (Μαρία Μαγδαληνή).  

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Πρόδρομος Κοφσανίδης, Ερευνητής

Share this!

2 σκέψεις στο “Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΑΣ, ΜΑΥΡΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ, ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *