Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΙ «ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟΙ ΛΙΘΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ»

Οι «Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας», αυτό το μυστηριώδες μνημείο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που μας υπενθύμιζε εδώ και 42 χρόνια πως πρέπει να μείνουμε μόνο 500.000.000 άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, δεν υπάρχει πια. Την Τετάρτη 6 Ιουλίου του 2022, νωρίς το πρωί (στις 4 τοπική ώρα), μία ομάδα αγνώστων μετέβη στο σημείο και ανατίναξε το μνημείο με τηλεχειριζόμενα εκρηκτικά. Οι δράστες αποχώρησαν ταχύτατα μετά την έκρηξη με ένα γκρι αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια και χάθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η έκρηξη κατέστρεψε ολοσχερώς τον έναν περιμετρικό Λίθο και προξένησε τεράστιες ρωγμές στους υπόλοιπους.

Μετά την εκτίμηση των ζημιών, λίγες ώρες αργότερα, οι αρχές της επαρχίας της Γεωργίας των ΗΠΑ γκρέμισαν την υπόλοιπη κατασκευή από γρανίτη “για λόγους ασφαλείας”, με μια φωτογραφία να δείχνει ολόκληρο το μνημείο να έχει γίνει ερείπια. Ενώ μέσα στην μέρα το Γραφείο Ερευνών της Γεωργίας (GBI) δημοσίευσε στην επίσημη ροή του στο Twitter ένα βίντεο από την έκρηξη που καταγράφηκε από κάμερα παρακολούθησης και ξεχωριστά πλάνα του αυτοκινήτου που απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο.

Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας

Για όσους δεν γνωρίζουν οι  «Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας» γνωστοί και ως οι «Ταφόπλακες της Ανθρωπότητας», ήταν ένα τεράστιο κατασκεύασμα από γρανίτη, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του λόφου Elbert County, στην Γεωργία των ΗΠΑ. Χτίστηκε το 1980 από μια τοπική εταιρεία φινιρίσματος γρανίτη κατόπιν εντολής ενός μυστηριώδους ευεργέτη που τους ανέθεσε το έργο με το ψευδώνυμο Robert C. Christian. Το κατασκεύασμα είχε ύψος 5,87 μέτρα και ήταν κατασκευασμένο από έξι πλάκες γρανίτη, που ζύγιζαν 108 τόνους συνολικά. Η μία πλάκα βρισκόταν στο κέντρο της κατασκευής, με τις άλλες τέσσερις διατεταγμένες γύρω από αυτή.

Στην κορυφή βρισκόταν η έκτη πλάκα, ως κορωνίδα του κατασκευάσματος. Οι πλάκες ήταν ευθυγραμμισμένες αστρονομικά, ενώ  μία πρόσθετη πέτρινη πλάκα ήταν τοποθετημένη στο έδαφος, σε μικρή απόσταση προς τα δυτικά της κατασκευής, και παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με την ιστορία και τον σκοπό των «Κατευθυντήριων Λίθων». Πάνω στους Λίθους ήταν χαραγμένο ένα αινιγματικό μήνυμα σε 12 γλώσσες που ζητούσε τη διατήρηση της ανθρωπότητας περιορίζοντας τον παγκόσμιο πληθυσμό σε λιγότερους από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους για να ζουν «σε αέναη ισορροπία με τη φύση», σύμφωνα με τις επίσημες μεταφράσεις του κειμένου.

Εδώ και χρόνια εκατομμύρια πολίτες από όλο το κόσμο θεωρούσαν το μήνυμα των Λίθων ως μία υπενθύμιση των υποστηρικτών της Νέας Τάξης Πραγμάτων για το μέλλον που πρέπει να έχει η ανθρωπότητα, ενώ εκατομμύρια ακόμη συνδέανε το μνημείο με τα δεινά της εποχής μας, την πανδημία, τον οικονομικό πόλεμο και την τεχνητή έλλειψη διαθέσιμων πόρων των ημερών μας.

Εξέχουσα θέση ανάμεσά τους κατέχει και η πρώην υποψήφια κυβερνήτης της Τζόρτζια, Κάντις Τέιλορ, που κατέκτησε τη τρίτη θέση στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών της 24ης Μαΐου, η οποία είχε κάνει την αφαίρεση του μνημείου μέρος της προεκλογικής της καμπάνιας. Μετά την είδηση ​​της βομβιστικής επίθεσης στους Κατευθυντήριους Λίθους, η Τέιλορ ανέφερε στο Twitter ότι η κατάρρευση του μνημείου ήταν μια πράξη θεϊκής παρέμβασης, ενώ στη συνέχεια καταδίκαζε οποιαδήποτε επίθεση σε κρατικό μνημείο. Φυσικά και δεν συνδέθηκε με την επίθεση, η οποία έως τώρα συνδέεται με τους εχθρούς την Νέας Τάξης Πραγμάτων που δέχθηκε ένα ισχυρό μήνυμα για το τι έπεται στη συνέχεια αν συνεχίσουν τα δόλια σχέδιά τους…

Το θέμα δεν έλαβε τη θέση που έπρεπε στα μεγάλα συστημικά μέσα ενημέρωσης του πλανήτη, με τα λίγα που αναφέρθηκαν έως τώρα να μιλούν για δόλιους βάνδαλους ενός μεγαλειώδους κρατικού μνημείου…

Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας

Σκάναρε και δες περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ

Χάρης Κουτσιαύτης, Ερευνητής

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *