Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
νόμισμα

KSOTIRAK TEAM: ΒΡΗΚΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΘΩΝΑ

Μια ηλιόλουστη καθημερινή μέρα βρισκόμασταν σε μία από τις αδειοδοτημένες περιοχές στα 750 μέτρα υψόμετρο για το αγαπημένο μας χόμπι, την ανίχνευση μετάλλων… σε ένα σημείο που είχαμε πληροφορίες ότι ήταν αντάρτικο λημέρι. Είχε περάσει αρκετή ώρα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο εύρημα, πέρα από κάποιους κάλυκες και σύγχρονα νομίσματα δεκαετίας ’80 και ’90.
Ακούστε την ανάγνωση του κειμένου

Περίπου 100 μέτρα μακριά από το πηγάδι με την ποτίστρα που σαν περικυκλωμένα από δέντρα σε κύκλο, ο ανιχνευτής μετάλλων μας έδωσε ένα υψηλό ήχο και σταθερό νούμερο (target id). Έτσι σήμαινε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για κάτι ασημένιο. Σκάβοντας περίπου 10 πόντους, έκανε την εμφάνισή του ο ασημένιος αλλά τρύπιος Όθωνας (συνήθιζαν εκείνα τα χρόνια να τα κρεμούν οι Έλληνες και Ελληνίδες από τις στολές τους), νόμισμα του 1834, ένα τέταρτο της δραχμής!
Φυσικά καθώς δεν πρόκειται για αρχαίο νόμισμα που να εμπίπτει στο νομό περί αρχαίων, το κρατήσαμε για ενθύμιο. Εάν δεν είχε την τρύπα θα μπορεί να ήταν η αξία του και περί τις 2.000 ευρώ. Παραμείνετε συντονισμένοι συνεχίζουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι του metal detecting και την αναζήτηση του παράξενου και του μυστηρίου!

Σκάναρε και διάβασε περισσότερα

Κωνσταντίνος Σωτηράκος
Share this!

1 σκέψη για το “KSOTIRAK TEAM: ΒΡΗΚΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΘΩΝΑ”

  1. Pingback: KSOTIRAK TEAM: ΒΡΗΚΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΑΥΛΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *