Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
λίμνη

ΜΠΑΡΑΚΑΪΜΠΟ: Η ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ

Αν ο κεραυνός δεν χτυπά ποτέ δύο φορές στο ίδιο σημείο, τότε γιατί σε αυτή τη λίμνη, πέφτουν συνέχεια κεραυνοί;

Ακούστε την ανάγνωση του κειμένου

Η λίμνη Μαρακαΐμπο βρίσκεται στη Βενεζουέλα και έχει ανακηρυχθεί ως, «η παγκόσμια πρωτεύουσα των αστραπών», καθώς σε αυτήν παράγονται ετησίως πάνω από 1,2 εκατομμύρια κεραυνοί. Οι συχνές αστραπές που δημιουργούνται σε αυτό το σημείο, κάνουν τη νύχτα-μέρα, με αποτέλεσμα η λίμνη να αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως.

 

Ανάλογα με το ποσοστό υγρασίας στην ατμόσφαιρα, δημιουργούνται συνδυασμοί χρωμάτων μεταξύ άσπρου- κόκκινου και μοβ. Το φαινόμενο είναι ορατό με γυμνό μάτι από απόσταση περίπου 250 μιλίων. Οι νυχτερινές καταιγίδες που πλήττουν την λίμνη Μαρακαΐμπο ξεπερνούν τα 40,000 Bolt. Κάθε ώρα υπολογίζεται ότι πέφτουν πάνω από 300 κεραυνοί, ενώ αστράφτει περίπου 297 μέρες τον χρόνο, με μέγιστη διάρκεια τις 10 ώρες.

 

Η αιώνια καταιγίδα

 

Οι άνθρωποι της βορειοδυτικής Βενεζουέλας αποκαλούν το φαινόμενο, «αιώνια καταιγίδα». Oι κεραυνοί στη λίμνη είναι ένα θέαμα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει με τη βοήθεια ξεναγών, πού ξέρουν να σε πάνε στα σωστά μέρη! Αν επιλέξετε να επισκεφθείτε τη Βενεζουέλα, αξίζει να το προσθέσετε στο πρόγραμμά σας.

 

 

Σκάναρε και δες περισσότερα

Μαρίλη Μπουφίδου, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *