Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

MARVEL: ΤΑΙΝΙΕΣ, LEAKS ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Εν έτει 2021 με τα πάντα να έχουν παγώσει λόγω της χιονοθύελλας που λέγεται Covid-19, κάτι που δε σταμάτησε καθόλου, είναι το Internet. Πιο συγκεκριμένα τα spoiler «channels» που πέφτουν σχεδόν πάντα έξω. Αυτό δεν είναι κάτι που ξεκίνησε τώρα, αλλά υφίσταται εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, με τις ταινίες της Marvel άθελά τους να πυροδοτούν όλη αυτήν την κατάσταση.

  Σκηνή από την ταινία Blade του 1998

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Γυρίζοντας το ρολόι περίπου 23 χρονιά πίσω, στην προβολή της πρώτης καλής ταινίας της Marvel, το Blade, όπου κανείς δεν ήξερε τίποτα για τον χαρακτήρα της ταινίας, όπως και για την πλοκή της. Ωστόσο, αυτή είναι που έδωσε ώθηση στο να γίνουν οι ταινίες με σούπερ ήρωες μεγάλες επιτυχίες. Όλα αυτά χωρίς να υπάρξει το εκάστοτε κανάλι με πληροφορίες για την κάθε σκηνή της ταινίας ή για το κατά πόσο ο χαρακτήρας πλησιάζει σε αυτό που έχουν διαβάσει σε κάποιο κόμικ ή όπως τον έχουν φανταστεί οι ίδιοι.

   Ο Tobey Maguire στην ταινία Spider-Man 2 του 2004

Μετά από το Βlade 1 του 1998, η ταινία είχε ένα άκρως επιτυχημένο σίκουελ το 2002 όμως ακολουθεί, δυστυχώς, ένα απογοητευτικό φινάλε με το Blade Trιnity το 2004. Ακολούθησαν οι X-Men το 2000 και το 2003, με τις δύο πρώτες παραγωγές να είναι πάρα πολύ καλές. Βέβαια, η τρίτη ταινία το 2006 χαρακτηρίστηκε από κακή έως μέτρια. Οι ταινίες Spider-Μan του 2002 και του 2004 ίσως να είναι από τις καλύτερες στο είδος τους με σούπερ ήρωες όλων των εποχών.

Να τονιστεί πως το κλείσιμο της τριλογίας του 2007 είναι μια μίνι, θα έλεγα, αποτυχία. Ακολούθησε ο Τιμωρός το 2004 που δεν ήταν κακή ταινία και ο Daredevill το 2003, που αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση σε όλους τους φαν μέχρι και σήμερα, αλλά η απογοήτευση και η χαρά ήταν πραγματικά δικό μας συναίσθημα και όχι κάποιου άλλου.

  Ο Chris Hemsworth στο ρόλο του Thor στο Avengers: Ιnfinity War του 2018

Βέβαια, όλα αυτά αυτά άρχισαν περίπου το 2017, που έγινε γνωστό το trailer της ταινίας Avengers: Ιnfinity War στην οποία, πέρα από κάποιες θεωρίες που είναι λογικό να υπάρχουν πριν από κάθε πρεμιέρα, μπήκαν στο παιχνίδι και τα περιβόητα «Leaks», με μόλις 1 στα 100 να είναι αληθινό. Δυστυχώς όμως, από το κάθε κανάλι στο Youtube που ασχολούταν με αυτά, παρουσιάζονταν ως αληθείς πληροφορίες, τα «leaks»,με πολύ καλές πήγες από το υπόγειο κάθε youtuber, ή απίθανες θεωρίες εκτός τόπου και χρόνου.

Βέβαια η μεγάλη εικόνα είναι, ότι τις περισσότερες φορές αν όχι όλες, τα «leaks» βγαίνουν εσκεμμένα, για να προκαλέσουν ντόρο, προσδοκίες κάνοντας σίγουρη την  επιτυχία, της εκάστοτε ταινίας είτε είναι κακή είτε πολύ καλή. Ενίοτε αυτό γίνετε και χωρίς «leaks», χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατά τα άλλα καλή σειρά της Marvel, Wandavision που προβλήθηκε πριν λίγες εβδομάδες.

        Ο Ralph Bonner από την σειριά Wandavision του 2021

Στο πέμπτο επεισόδιο του Wandavison,  εντάχθηκε ο αγαπημένος ηθοποιός του κοινού, ο Evan Peters που υποδέθηκε με τεράστια επιτυχία τον Quicksliver, σε παλιότερες ταινίες των X-MEN. Όλα τα κανάλια του Youtube με τις γνωστές θεωρίες και  πληροφορίες, ήξεραν ότι o ρόλος του Evan Peters σίγουρα, θα είναι ο Quicksliver ή ο Μephisto (ο διάβολος της Marvel), κάνοντας στην Marvel διαφήμιση και περισσότερη τηλεθέαση χωρίς να το καταλαβαίνουν. Στο τέλος η Μarvel έκανε την μεγαλύτερη φάρσα του αιώνα, καθώς αποκάλυψε ότι ο Evan Peters δεν είναι ούτε ο Μephisto ούτε ο Quicksliver, αλλά ο Raplh Bonner.

Το συμπέρασμα είναι ένα ότι όλοι μας έχουμε θεωρίες και απόψεις για οτιδήποτε, τουλάχιστον όμως να μην επιβάλουμε τη θεωρία μας με τόσο εκβιαστικό τρόπο. Διότι κάποτε αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ. Στο κάτω-κάτω είναι ανόητο να στεναχωριόμαστε για το εάν μια ταινία είναι καλή ή κακή, ενώ υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα στον κόσμο, όπως είναι η σωματική και η ψυχική υγειά.

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Έρευνα, Γιώργος Μπίτζιος (δημοσιογράφος)

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress PopUp Plugin