Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

NASA – ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ: ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Η Μουσική των Ουρανίων Σωμάτων έχει αποτελέσει ουκ ολίγες φορές ενδιαφέρον θέμα έρευνας και συζήτησης όχι μόνο των θετικών επιστημόνων, αλλά και του ευρύτερου κοινού. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: «Υπάρχει άραγε μουσική στο διάστημα;».

Ακούστε τους ήχους που παράγουν οι πλανήτες του ηλιακό μας συστήματος μέσα από τους ανιχνευτές των μη επανδρωμένων διαστημοπλοίων της NASA: Voyager Ι  και ΙΙ, οι όποιοι κατέγραψαν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στο αθόρυβο κενό του διαστήματος.

Μουσική

Αυτή είναι η Μουσική των ουράνιων σφαιρών, για την οποία, μίλησε ο Πλάτων, ο οποίος ονόμαζε την μουσική ως την ομορφιά του Σύμπαντος, έλεγε επίσης ότι «Η μουσική είναι η κίνηση του ήχου για να φτάσει την ψυχή και να της διδάξει  την αρετή». Πιο πριν όμως ο Πυθαγόρας , είχε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ευαισθησίας ώστε να ακούσει τη συμφωνία του ουρανού, τη μουσική των ουράνιων σφαιρών.

Μουσική

Μετά από 2.500 έτη, η σύγχρονη επιστήμη έχει απόδειξη όλα όσα έλεγαν ο Πλάτων και ο Πυθαγόρας για τη μουσική των ουράνιων σφαιρών. Εάν σταθούμε για λίγο στη γεωμετρική και μαθηματική πλευρά του θέματος θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν 5 συμμετρικά πολύεδρα.

Ο Πλάτων έλεγε ότι αυτά τα πολύεδρα είναι οι βασικοί δομικοί κρίκοι, τα πλέον σημαντικά δομικά στοιχεία στην δημιουργία του σύμπαντος. Ο Kepler που μελέτησε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων και ιδιαίτερα του Πλάτωνα παρατήρησε με τις μετέπειτα έρευνές του, ότι οι τροχιές των πλανητών, και φυσικά της Γης, «γράφουν» την περιφέρεια συγκεκριμένων πολυέδρων.

Για παράδειγμα η τροχιά του Άρεως γράφει την περιφέρεια ενός τετράεδρου. Η  τροχιά του Διός  γράφει την περιφέρεια ενός κύβου. Η τροχιά της Αφροδίτης γράφει την περιφέρεια ενός οκτάεδρου. Η τροχιά της Γης γράφει την περιφέρεια ενός εικοσάεδρου.

Μουσική

Όμως τα πράγματα δεν σταματούν εκεί, οι αρχαίου Έλληνες ταύτιζαν τα ουράνια σώματα ή ορθά τις τροχιές του με τις νότες της μουσικής, ΝΤΟ, ΡΕ, ΜΙ, ΦΑ, ΣΟΛ, ΛΑ,ΣΙ, δηλαδή με τους νόμους της μουσικής. Κάτι που έχει επαληθευθεί από σύγχρονους επιστήμονες, ότι δηλαδή συγκεκριμένες νότες αποδίδουν συγκεκριμένα γεωμετρικά σχήματα – στερεά.

Οι αστρονόμοι του Τμήματος Ηλιακής Φυσικής του Πανεπιστημίου Σέφιλντ καταγράφουν τους ήχους που παράγουν τα μαγνητικά κυκλώματα στην εξωτερική στιβάδα της ατμόσφαιρας του ήλιου που πάλλονται σαν χορδές μουσικών οργάνων. Οι αστρονόμοι κατάφεραν να μετατρέψουν αυτούς τους Παλμούς σε ήχους. Ολόκληρο το Σύμπαν δονείται από ήχους, από μουσικούς φθόγγους που ενωμένοι φτιάχνουν μουσική. Aυτό κατέγραψαν οι έρευνες της NASA.

Μουσική

Σκάναρε και δες περισσότερα

Ηρακλής Τάσσης, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress PopUp Plugin