Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
κρίση

ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

Τα τελευταία χρόνια, οι νέες τεχνολογίες σε συνδυασμό με την οικονομική αλλά και κοινωνικοπολιτική κρίση, έχουν δημιουργήσει ευκαιρίες στην αγορά εργασίας για πολλούς νέους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακούμε συχνά για νεανική επιχειρηματικότητα, start ups, καινοτόμες ιδέες κλπ.

Αυτή αποτελεί την μια όψη της νεανικής επιχειρηματικότητας, η οποία αναπτύσσεται σε κάποιο αντικείμενο που ίσως να μην υπάρχει ήδη, δημιουργεί την ανάγκη για αυτό και προσελκύει το αγοραστικό κοινό.

Σε οποιονδήποτε επιχειρηματικό τομέα υπάρχουν καλύτεροι και πιο δυνατοί, πιο μεγάλοι, πιο γνωστοί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα σταματήσουν να βελτιώνονται οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του τομέα, ούτε ότι θα κλείσουν. Ο μόνος τρόπος για να φτάσεις ψηλά, είναι να ξεκινήσεις από χαμηλά. Άλλωστε καμία εταιρία από την ίδρυση της δεν ήταν πρώτη, και είναι λογικό!

Και οι νέοι τολμούν να ξεκινήσουν από πάρα πολύ χαμηλά. Είναι απολύτως διατεθειμένοι να ξεκινήσουν από το μηδέν, να εργαστούν ατελείωτες ώρες γύρω από το όνειρό τους, να θυσιάσουν εξόδους με τους φίλους τους, καθώς περνούν πολλές φορές και τα βράδια δουλεύοντας, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν αν το όνειρο τους εν τέλει θα πραγματοποιηθεί. Κι αυτό όπως αντιλαμβανόμαστε είναι τρομερή ψυχολογική κούραση.

Η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελεί μια νέα αρχή στη ζωή κάθε νέου που κάνει ένα επιχειρηματικό ξεκίνημα. Πλέον ξεφεύγεις από την ερασιτεχνική εργασία πάνω σε projects και πηγαίνεις ένα βήμα παρακάτω. Παρουσιάζεις τη δουλειά σου, κάνεις τις προσφορές σου σε επιχειρήσεις, ψάχνεις τι λείπει στην αγορά, δημιουργείς τις δικές σου υπηρεσίες κ.ο.κ.

Κλείνοντας θα πω κάτι που όσο κλισέ και αν ακούγεται άλλο τόσο αληθεύει. Όταν δίνεις όλο σου τον εαυτό για να πραγματοποιήσεις το δικό σου εγχείρημα και ξεπερνάς κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται στο δρόμο σου δεν υπάρχει πιθανότητα να μην πετύχεις. Όμως αν δεν αναλάβεις δράση δεν θα ξέρεις ποτέ πόσα θα μπορούσες να έχεις πετύχει!

Σκάναρε και δες περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ

Μαριάννα Τσάμη, Δημοσιογράφος

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *