Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σαν σήμερα το 2002 ο Ολυμπιακός κατακτά στην Βουδαπέστη το Super Cup Ευρώπης στο πόλο εναντίον της Βάσας με 6-5.

Ο Ολυμπιακός με προπονητή τον σπουδαίο Ούγγρου Ζόλταν Κάσας που είχε αντικαταστήσει τη χρονιά εκείνη τον Ματουτίνοβιτς και ενισχυμένος με τους Θοδωρή Καλακώνα, Νίκο Δεληγιάννη και έναν από τους καλύτερους ξένους που έχουν αγωνιστεί στο σύλλογο, τον Σέρβο Πέταρ Τρμπόγεβιτς, πέτυχε το απόλυτο, κατέκτησε το Champions League κερδίζοντας στον τελικό μια άλλη ουγγρική ομάδα, την Χόνβεντ με 9-7, το πρωτάθλημα Ελλάδας με 3–2 νίκες επί της Βουλιαγμένης στους τελικούς και το κύπελλο Ελλάδος με νίκη 10–9 στον τελικό πάλι επίσης Βουλιαγμένης και πανηγύρισε το Τριπλ Κράουν.

Η χρονιά έκλεισε με την κατάκτηση και του Σούπερ Καπ Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει και δεύτερη ουγγρική ομάδα εκείνη τη χρονιά μετά τη Χόνβεντ, την κυπελλούχο Ευρώπης Βάσας και μάλιστα στη Βουδαπέστη με 6-5. Τα επτάλεπτα του αγώνα εκείνου διαμορφώθηκαν ως εξής: 1-1, 1-0, 2-2, 1-3.

Η νίκη και κατάκτηση αυτή είναι ιστορική όχι μόνο για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πόλο αλλά και για την ιστορία του ευρωπαϊκού πόλο καθώς ο Ολυμπιακός κάνει ένα απίθανο και μοναδικό κατόρθωμα. Με την συγκεκριμένη κατάκτηση γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που όλους τους διασυλλογικούς τίτλους που μπορεί μέσα στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο, το Champions League και το Ευρωπαϊκό Super Cup μέσα σε μία χρονιά!

Θεόδωρος Βαφειάδης, Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *