Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΑΝΘΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

O Ντορβαλίνο Άλβες Μασιέλ ,περισσότερο γνωστός ως Μασιέλ Λίνο , γεννημένος την 1η Ιουνίου 1977 στο Σάο Πάολο, είναι Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Αγωνιζόταν ως πλάγιος αμυντικός στην αριστερή πτέρυγα στον ΠΑΟΚ.

Ο Μασιέλ Λίνο ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Κορίνθιανς το 1997 όπου όμως δεν είχε συμμετοχές. Στη συνέχεια πέρασε από πολλές ομάδες της πατρίδας του. Πρωτοήρθε στην Ευρώπη το 2006 για λογαριασμό της πορτογαλικής Ακαδέμικα Κοΐμπρα η πολύ καλή χρονιά του στην ομάδα τον έφερε την επόμενη σεζόν στην Πόρτο. Έμεινε στην ομάδα 1,5 χρόνο αγωνιζόμενος κυρίως ως αλλαγή, πανηγύρισε στο διάστημα αυτό δύο πρωταθλήματα. Τον Δεκέμβριο του 2008 ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του ο ΠΑΟΚ, που τελικά τον ενέταξε στο δυναμικό στις αρχές Ιανουαρίου του 2009.Κατά τη διάρκεια της πρώτης του χρονιάς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεχώρισε, πέρα από τις αμυντικές του ικανότητες και για τη δεινότητά του στις εκτελέσεις φάουλ. Η παρουσία του στον ΠΑΟΚ υπήρξε πετυχημένη γεγονός που οδήγησε τον Απρίλιο του 2010, σε ανανέωση του συμβολαίου του για άλλα δύο χρόνια, με αύξηση στις απόδοχές του.

Την περίοδο 2011-2012 πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά, κερδίζοντας διακρίσεις κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος,  ενώ στην ετήσια βράβευση συμπεριλήφθηκε στους δεκαοκτώ καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-12. Πριν την ολοκλήρωση της χρονιάς ο ΠΑΟΚ φρόντισε να ανανεώσει την συνεργασία μαζί του, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του για άλλα δύο χρόνια.

Βίντεο Αφιερωμα στον Λίνο:

Γιώργος Μπίτζιος, Αθλητικογράφος.

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *