Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΚΟΣΜΟΣ μέχρι σήμερα καταστράφηκε ένδεκα φορές κι όμως είμαστε ακόμα εδώ. Βέβαια, έτσι όπως βλάπτουμε το περιβάλλον, θα καταστραφούμε όντως, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Εμείς, λοιπόν, κάναμε μια λίστα με τις αποτυχημένες προφητείες για το τέλος του κόσμου.

1000 μ.Χ.

Κάθε αρχή και δύσκολη που λέμε. Κατά το Χριστιανισμό, η νέα χιλιετία θα σήμαινε και τη δεύτερη έλευση του Ιησού. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που παράτησαν τις περιουσίες, τις δουλειές και τα σπίτια τους. Αφού λοιπόν δεν καταστράφηκε ο κόσμος, θεώρησαν πως έκαναν λάθος υπολογισμούς και αποφάσισαν ότι ο ΚΟΣΜΟΣ τελικά θα καταστραφεί το 1033 μ.Χ.


Οι Μιλλερίτες για τις 23 Απριλίου 1843 μ.Χ.

Ο αγρότης Γουίλιαμ Μίλερ διάβαζε καθημερινά την Αγία Γραφή. Μετά από τόση μελέτη, κατέληξε πως ανάμεσα στις Γραφές είναι κρυμμένη η ημερομηνία της καταστροφής του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, η Δευτέρα Παρουσία θα γινόταν ανάμεσα στις 21 Μαρτίου του 1843 και τις 21 Μαρτίου του 1844. Τον ακολούθησε αρκετός κόσμος κι έτσι οι οπαδοί του έγιναν, Μιλλερίτες.

Μαζί κατέληξαν ότι η ακριβής ημερομηνία που θα ερχόταν το Τέλος, θα ήταν η 23 Απριλίου του 1843. Έτσι, οι πολίτες τα παράτησαν όλα και περίμεναν την άφιξη του Κυρίου.

Όμως, όταν ξημέρωσε η 24 Απριλίου και είδαν ότι κανένας Θεός δεν εμφανίστηκε, οι Μιλλερίτες διασπάστηκαν και εκείνοι που συνέχισαν να κηρύττουν το τέλος του κόσμου σχημάτισαν την εκκλησία των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας.

Η ουρά του Κομήτη του Χάλεϊ, 1910 μ.Χ

Το 1881, ένας αστρονόμος μελέτησε τους κομήτες και ανακάλυψε ότι στις ουρές υπάρχει κάτι παρεμφερές με το υδροκυάνιο. Αργότερα, δηλαδή κατόπιν της δημοσίευσής του, παρατηρήθηκε πως ο κομήτης του Χάλεϊ θα περνούσε τόσο κοντά στη Γη που ενδεχομένως η ουρά του θα την ακουμπούσε.

Δημοσιεύματα στη New York Times αλλά και στις μεγαλύτερες εφημερίδες του πλανήτη, έκαναν μια και μοναδική ερώτηση: «Θα κάνει η Γη βουτιά σε θανατηφόρα τοξικά αέρια;». Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, για αυτό άλλωστε μπορείτε να διαβάσετε το παρόν άρθρο.

Heaven’s Gate, 1997 μ.Χ.

Μετά τον κομήτη, αποφάσισαν πως θα γίνει και επίσκεψη από… εξωγήινους! Αν και διαψεύστηκε από τους αστρονόμους και από εκείνους που παρακολούθησαν με τηλεσκόπιο τον κομήτη, οι θεωρίες δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια ενός talk show του ραδιοφώνου. Στις 26 Μαρτίου του 1997, 39 από τα μέλη της λεγόμενης αίρεσης Heaven’s Gate, αυτοκτόνησαν μαζί με τον αρχηγό τους, Μάρσαλ Άπλγουαϊτ.

Νοστράδαμος, Αύγουστος 1990 μ.Χ.

Οι προφητείες του Νοστράδαμου είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, αλλά μέχρι εκεί. Σε μια από αυτές αναφερόταν ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν το 1732. Σε μία άλλη ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ, είχε αναφέρει συγκεκριμένα «Το έτος 1999, τον έβδομο μήνα/ Από τον ουρανό θα έρθει ο μεγάλος βασιλιάς του τρόμου».

Millenium Bag, 1 Ιανουαρίου 2000 μ.Χ.

Νέα χιλιετία, νέο μαρτύριο. Αυτή τη φορά, ευθυνόταν η τεχνολογία. Το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά, τη δεκαετία του 1970, όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι περισσότεροι υπολογιστές δε θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στις χρονολογίες του 1900 και του 2000.

Αν και κανένας δεν ήξερε ποιες επιπτώσεις θα είχε αυτό το πρόβλημα, πολλοί άρχισαν τις θεωρίες του… Χάους, με τα κομπιούτερ να τρελαίνονται και τον πλανήτη να καταστρέφεται με τον ερχομό της νέας χιλιετία. Οι πωλήσεις των όπλων ανέβηκαν κατακόρυφα και πολλοί ήταν εκείνοι που πέρασαν την Πρωτοχρονιά σε αυτοσχέδια καταφύγια.

Οι εκτιμήσεις για το πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για να φτιαχτεί αυτό το πρόβλημα των υπολογιστών, ξεπερνούν τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια! Και τελικά, το μόνο πράγμα που καταστράφηκε αυτήν την Πρωτοχρονιά, ήταν η διάθεσή σου…

Οι πάγοι λιώνουν, 5 Μαϊου 2000 μ.Χ.

Ο Ρίτσαρντ Νουν έκανε μια ανάλυση στο βιβλίο του «5/5/2000 Ice: the Ultimate Disaster». Οι πάγοι της Ανταρκτικής στις 5 Μαϊου του 2000, θα είχαν μόνο τρία μίλια πάχος και σαν να μην έφτανε αυτό, την ίδια μέρα οι πλανήτες θα έρχονταν σε ευθεία γραμμή!

21 Δεκεμβρίου 2012 μ.Χ.

To τέλος του ημερολογίου των Μάγιας, πλημμύρες, τσουνάμι, ηφαιστειακές εκρήξεις, κλιματικές αλλαγές, εξωγήινοι, αντιστροφή πόλων, σεισμοί, θανατηφόρες ακτινοβολίες, πόλεμοι, ευθυγράμμιση πλανητών και ένας πλανήτης θα συγκρουστεί με τη Γη. Όπως έγραψε και το men24.gr, πόσα κακά μπορούν να μας βρουν σε μία μόνο ημέρα;

2018 μ.Χ.

Το τέλος του κόσμου όπως διαδίδεται από τον Ορθόδοξο μοναχό, π. Μάξιμο. Εγώ πάντως είχα κλείσει τα 18 και πάω στα 23!

2060 μ.Χ.

Ο διάσημος φυσικός, Νεύτωνας, λίγο πριν πεθάνει είχε γράψει στο πίσω μέρος ενός φακέλου ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν στο έτος 2060. Ελπίζω να μην έρθει, για να απολαύσω τη σύνταξή μου. Αν δεν το κάνουν στα 70 έτη…

2068 μ.Χ.

Ο αστεροειδής Απόφις θα χτυπήσει τη Γη. Μέχρι τότε μπορεί να μην κυβερνάει η γκαντεμιά, οπότε ευελπιστούμε πως αν χτυπήσει αστεροειδής τον πλανήτη, να το κάνει σε συγκεκριμένη περιοχή και μάλιστα σε κτίριο, με εκλεκτό κόσμο.

 

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Μαρία Γερμαντζίδου, Δημοσιογράφος

 

 

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *