Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ

Ο άνθρωπος είναι το πιο έξυπνο θηλαστικό, αν λάβουμε υπόψη τις εφευρέσεις του και το που έχει φτάσει σαν είδος. Ως άνθρωποι ξέρουμε πλέον για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Είτε στο θέμα τεχνολογίας, είτε στο θέμα κοινωνίας, αλλά το πιο βασικό είναι ότι αναγνωρίζουμε την ίδια μας την εξέλιξη.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ: Η ΑΡΧΗ

Όλα ξεκίνησαν από τη πιο βασική ανακάλυψη του ανθρώπου, αυτό που τον έσωσε από κινδύνους ορατούς και μη. Αυτή η ανακάλυψη είναι η φωτιά, είτε για να ψήσει το κρέας έτσι ώστε να μην έχει βακτήρια και παράσιτα, είτε για να διατηρεί μια βιώσιμη θερμοκρασία μέσα στην κατοικία του.

Μετά από τη φωτιά, ο άνθρωπος συνειδητοποίησε ότι οι αντίχειρες του πέρα από καρπούς και ρίζες, μπορούν να φτιάχνουν και εργαλεία. Από εργαλεία για να δημιουργήσουν ρούχα, μέχρι και τα «εργαλεία πολέμου» όπως το δόρυ και το μαχαίρι. Μια μεγάλη εξέλιξη στον τρόπο κυνηγιού για τον άνθρωπο.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ: Η ΓΗ

Μετά ο άνθρωπος άρχισε να διαμορφώνει μεγαλύτερες κοινωνίες, αυτό ξεκίνησε όταν ανακάλυψε ότι ορισμένα φυτά μπορούν να μεγαλώσουν σε γρηγορότερο ρυθμό και μαζικά. Δηλαδή όταν ανακάλυψε τη γεωργία και την καλλιέργεια των φυτών. Βεβαία όλα αυτά δε θα μπορούσε να τα κάνει χωρίς ένα σημαντικό βοηθό και ένα εργαλείο.

Από τα πιο βασικά εργαλεία του ανθρώπου είναι ο τροχός. Το όποιο τον βοήθησε στην μεταφορά πραγμάτων και ακόμα για τους μύλους που αλέθουν το σιτάρι για να φτιάξει αλεύρι. ο βοηθός που υποστήριζε την ανθρωπότητα στα χωράφια και σε πολλές άλλες δραστηριότητες ήταν τα ζώα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ: ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΗ

Ξεκινώντας από τον λύκο, που μετά από χρόνια εξέλιξης, έγινε ο λεγόμενος σκύλος, σε άλογα και αγελάδες. Μαζί είναι και οι κότες και πολλά ακόμα ζώα που κατάφερε να δαμάσει ο άνθρωπος για να τον βοηθούν και να εξυπηρετούν τον ανάλογο σκοπό τους. Είτε για προστασία από θηρευτές, είτε για μεταφορά πραγμάτων, αργιλίων και ανθρώπων αλλά και το πιο βασικό που είναι να προσφέρουν τροφή.

Τέλος, ενώ υπάρχουν αμέτρητες ανακαλύψεις από την ανθρωπότητα, αλλά μια από τις πιο σημαντικές είναι η γραφή. Είναι αυτό που επιτρέπει τον κόσμο να σημειώνει πράγματα και να υπάρχουν έτσι ιστορικές πήγες. Ακόμα αυτό που επιτρέπει στον κόσμο να μεταδίδει νέα σε μορφή άρθρων και γενικά κείμενων.

Ενώ υπάρχουν πολλές ακόμα ανακαλύψεις, αυτές είναι από τις πιο σημαντικές ξεκινώντας στα αρχαία χρόνια, δηλαδή από την εποχή που μπορούμε να μελετήσουμε την ανθρωπότητα.

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Νίκος Μπακλατζής, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *