Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ (ΜΕΡΟΣ Α)

Με τον όρο «μυστικές» θα μπορούσε να ειπωθεί ότι τα σχέδια για την ανθρωπότητα και κατ’ επέκταση η δράση τους γίνεται κατά κύριο λόγο στο «σκοτάδι». Παρόλα αυτά όμως, όλο και κάποια πληροφορία καταφέρνει να γλιστρήσει μέσα από τις χαραμάδες των «ερμητικά» κλειστών θυρών τους. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές εξ’ αυτών και τι πρεσβεύει η καθεμιά.

Κρανία και Οστά-Skull and Bones

Η ίδρυση της ξεκίνησε το 1832 από τον William Russel. Λέγεται ότι μετέβη στη Γερμανία και μυήθηκε στους «Illuminati». Πρόκειται για μια ομάδα προερχόμενη από φοιτητές του Πανεπιστημίου του Yale (Γέιλ) στις ΗΠΑ. Αρχικά ονομάζονταν «Αδελφότητα του Θανάτου» (Brotherhood of Death) και χαρακτηρίζεται ως η πλέον επικίνδυνη. Η ονομασία και το σύμβολο τους αποτελείται από ένα ανθρώπινο κρανίο και δύο κόκαλα σε σχήμα Χ και τον αριθμό 322. Για αυτόν τον αριθμό υπάρχουν πολλές εξηγήσεις. Είτε προέρχεται από το 3ο κεφάλαιο, 22ο εδάφιο της Γένεσις της Παλαιάς Διαθήκης είτε ο αριθμός αυτός εκφράζει μια ιδέα με την μορφή κωδικού.

Ωστόσο, η πλειονότητα των ερευνητών συγκλίνουν ότι συνδέεται με την ημερομηνία θανάτου του ρήτορα Δημοσθένη το 322 π.Χ. Ο ίδιος εχθρεύονταν τη Μακεδονική Αυτοκρατορία του Φίλιππου Β΄ και του Μ. Αλεξάνδρου. Μάλιστα όταν είδε την άνοδο και την εξάπλωση του Βασιλείου της Μακεδονίας έθεσε τέρμα στη ζωή του με την κατάποση δηλητηρίου. Ακριβώς την ίδια πεπατημένη οδό ακολουθούν όλα τα μέλη, όταν δε φέρνουν σε πέρας την αποστολή που τους έχει ανατεθεί. Η ευκαιρία να εισέλθει κάποιος στην ομάδα αυτή δινόταν σε λιγοστούς, καθώς σε ετήσια βάση επιλέγονται μόνο 15 άτομα και τα μέλη ονομάζονται αλλιώς και «σκελετάνθρωποι». Να τονιστεί πως οι τελετές τους είναι βασισμένες πάνω στα τελετουργικά της μασονίας.

Οι συναντήσεις τους γίνονται κάθε Πέμπτη και Κυριακή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε ένα ειδικό κτίσμα που λέγεται Τάφος (Tomb) και βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου του Yale. Μέχρι τη δεκαετία του ’70 τα ονόματα όσων υπήρξαν μέλη της ομάδας ήταν γνωστά. Αρκετοί από αυτούς που βρέθηκαν σε υψηλά αξιώματα προέρχονταν ακριβώς από την εν λόγω αδελφότητα, όπως για παράδειγμα ο παππούς, ο πατέρας και ο γιος Μπους. Τα σενάρια συνωμοσίας ήθελαν την CIA να απαρτίζεται από άτομα αυτής της ομάδας. Οι φήμες μάλιστα ήταν τόσο έντονες που η υπηρεσία έφτασε σε σημείο να δημοσιεύσει επίσημα το έτος 2007, έγγραφο διάψευσης. Πάντως, ιστορικοί αναφέρουν ότι εμπλέκονται ενεργά σε διάφορα γεγονότα της Παγκόσμιας Ιστορίας (ρίψη ατομικών βομβών Χιροσίμα-Ναγκασάκι, οικονομικό κραχ στις ΗΠΑ το 1929, βύθιση του LOUSITANIA κ.α) με την οργάνωση να μην αποδέχεται αυτές τις κατηγορίες.

Ροδόσταυροι-Rosicrucians

Το τάγμα των Ροδόσταυρων είναι βαθιά συνδεδεμένο από το δόγμα του Γνωστικισμού. Η βασική τους θεώρηση είναι ότι ο Ιησούς Χριστός και οι Απόστολοι ήταν ελληνικής καταγωγής και ότι εν τέλει ο Χριστιανισμός ήταν ένα καθαρά «ελληνιστικό κίνημα», το οποίο υπέστη τροποποιήσεις κυρίως μετά την Σταύρωση του Χριστού. Στον ευρωπαϊκό χώρο κατά τις αρχές του 10ου αιώνα κάνει την εμφάνιση του με μια καινούργια μορφή, αφού στα ήδη υπάρχοντα μυστήρια της Ελληνικής Αρχαιότητας ήρθαν να προστεθούν και άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί.

Δίνοντας έμφαση στις Ελληνικές Αρχές και τις Ανθρώπινες Αξίες καθώς και τον Διαφωτισμό επιδιώκουν να πετύχουν την «Ατομική Θέωση» και την «Κοινωνική Πνευματοποίηση» μέσω της πνευματικής εργασίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Μάλιστα χαρακτηρίζουν τις Ελληνικές Αξίες «πανθεϊστικές» και επιχειρούν να προβάλλουν τον γνήσιο Χριστιανισμό απαλλαγμένο από κάθε είδους εβραϊκό στοιχείο. Διαβαίνοντας το μονοπάτι των αιώνων το τάγμα δέχθηκε αρκετές διαφοροποιήσεις με το σχηματισμό παραπλήσιων οργανώσεων χρησιμοποιώντας ωστόσο τις αρχές των Ροδόσταυρων.

Τάγμα των Ναών της Ανατολής-Ordo Templis Orientis  

Πρόκειται για μια οργάνωση του διάσημου Βρετανού συγγραφέα Aleister Crowley. Αρχικά είχε βρεθεί στο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής (Hermetic Order of the Golden Dawn). Ήταν ο πρώτος που ίδρυσε το «εσωτερικό κίνημα», το Θέλημα. Αποτελεί μια σημαντική τάση η οποία παρατηρείται να βρίσκεται μέσα στον «σύγχρονο Δυτικό Εσωτερισμό» και να ασκεί επίδραση με ποικίλους τρόπους στη νοοτροπία του 20ου αιώνα μέχρι και τις μέρες μας. Περιλαμβάνει δύο τύπους. Την «Mysteria Mystica Maxima» η οποία ασχολείται με διάφορες εισηγήσεις που βασίζονται πάνω στα αρχαία μυστήρια και την «Ecclesia Gnostica Catholica» που περικλείει μέσα της τον «εκκλησιαστικό εορτασμό του Νόμου του Θελήματος».

Ο Aleister Crowley βλέποντας την οργάνωση O.T.O να βαδίζει πιστά πάνω στις τεκτονικές αρχές, επαναδιατύπωσε τα τελετουργικά εντάσσοντας αυτήν τη φορά την ενεργή συμμετοχή των γυναικών σε αυτά, χωρίς όμως να ενεργεί αντίθετα με τα δεδομένα της Ενωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας, ενσωματώνοντας τις «βασικές διδασκαλίες» του Θελήματος. Αυτή η τοποθέτηση του επέφερε ριζικές αλλαγές στην «εσωτερική εκπαίδευση και αναζήτηση». Παρόλο που κάνει ιδιαίτερη μνεία σε σκλάβους-θεούς ο ίδιος φαίνεται πως ακολουθεί την βασική αρχή που ενυπάρχει κρυφά ή φανερά σε όλες τις διδασκαλίες. Δηλαδή για να επέλθει η πρόοδος, ο άνθρωπος χρειάζεται να αναζητήσει και να κατανοήσει τον εαυτό που υπάρχει εντός του και να συνταυτιστεί με την θεϊκή θέληση όπως έπραξαν και στο παρελθόν μεγάλοι διδάσκαλοι όπως ο Χριστός, ο Σωκράτης κ.α.

Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής– Hermetic Order of the Golden Dawn

Οι ιδρυτές αυτής της ομάδας είναι ο Dr. William Robert Woodman, ο William Wynn Westcott και ο Samuel Liddell MacGregor Mathers. Όλοι τους υπήρξαν τέκτονες και ένθερμοι υποστηρικτές της «Societas Rosicruciana in Anglia», μιας μυστικής αδελφότητας που συνδεόταν στενά με τη Στοά. Πολλοί υποστηρίζουν ότι λειτουργεί ως καθοδηγητικό άρμα για την O.T.O καθώς και για άλλες αδελφότητες.

Οι βασικές αρχές που πρεσβεύουν προέρχονται κυρίως από τον ιουδαϊσμό και τον χριστιανισμό συνοδευόμενες και από άλλες «θρησκείες» όπως τον Θεοσοφισμό, την Αλχημεία, τον Τεκτονισμό, τη Μαγεία, την Αρχαία Αίγυπτο, κείμενα της Αναγέννησης κ.α. Στο εν λόγω τάγμα ανήκε ο Aleister Crowley και ο Ιρλανδός ποιητής William Yeats. Τα άρθρα τους ήταν υπό τη μορφή κωδικοποιημένων παπύρων, τα λεγόμενα «Cipher Documents», τα οποία μεταφράστηκαν στην αγγλική γλώσσα μέσω αλγόριθμων από τον Johannes Trithemius και περιλαμβάνει 60 σελίδες μαγικών τελετών, τα οποία ομοιάζουν στο ύφος με αυτών των Rosicrucians.

Ναΐτες Ιππότες-Knights Templar

Οι Ναΐτες Ιππότες είναι μια πιο εξελιγμένη μορφή του «αυθεντικού» τάγματος των Ιπποτών του Ναού, κατά βάσει τεκτονικής φύσεως. Ωστόσο φέρεται να μη σχετίζεται με την υπάρχουσα αδελφότητα του 12ου αιώνα που είχε θρησκευτικό και στρατιωτικό υπόβαθρο. Για να γίνει κάποιος μέλος πρέπει να διαθέτει τις εξής προϋποθέσεις. Να είναι χριστιανός και μασόνος 3ου «επιπέδου». Παρόλο που ορισμένοι συμβολισμοί και ιδέες, όπως και οι τελετές τους, είναι φανερά επηρεασμένες από το μεσαιωνικό ιπποτικό τάγμα, η οργάνωση φαίνεται να κρατά μία αποστασιοποιημένη θέση.

 

Άννα Κβάσνιακ, Δημοσιογράφος

Share this!

2 σκέψεις στο “ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ (ΜΕΡΟΣ Α)”

  1. Σταματια Μιχαηλιδου

    Αν καταλαβαινω σωστα, ολοι τους εχουν σχεση με τον ελληνισμο και τον χριστιανισμο. Γιατι ομως μας εχθρευονται τοσο πολυ και μας πολεμανε συνεχεια? Τι θελουν να αλλαξουν σε εμας και στην πιστη μας? Ευχαριστω πολυ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *