Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
συνωμοσίας

ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

Οι θεωρίες συνωμοσίας δημιουργούνται από διάφορες φήμες, που δεν έχουν αποδειχτεί απόλυτα ως προς την εγκυρότητά που φέρουν. Για αυτό και παρουσιάζουν αρκετές διχογνωμίες ανά τον κόσμο για το τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Όσο πιο παρατραβηγμένη φαίνεται μια θεωρία, τόσο περισσότερο διαδίδεται ανεξέλεγκτα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες πιθανότητες μέσα σε όλο αυτό να βρεθούν μερικά βάσιμα στοιχεία, ώστε να στηρίξουν την πίστη των ανθρώπων.

Ένα παράδειγμα που προκύπτει από μια θεωρία συνωμοσίας είναι τα λεγόμενα “Red Rooms”. Ο κόσμος πιστεύει ότι υπάρχουν ιστοσελίδες σε μια δυσεύρετη πλευρά του διαδικτύου, όπου πραγματοποιούνται ζωντανές μεταδόσεις από βασανιστήρια σε ανθρώπους. Επίσης, κομμάτι αυτής της θεωρίας είναι ότι αν θελήσει ο θεατής, να βασανιστεί το εκάστοτε θύμα με ένα  συγκεκριμένο τρόπο,  μπορεί να το ζητήσει δίνοντας και το ανάλογο ποσό.

συνωμοσίας

Βέβαια, κάτι τέτοιο μπορεί πολύ εύκολα να διαψευσθεί. Πρώτα από όλα αυτή η πλευρά του διαδικτύου που αναφέρεται είναι το λεγόμενο και τρομακτικό “Dark Web” στο οποίο μπορεί να βρει ο καθένας κάθε λογής πράγμα, ασχέτως αν είναι νόμιμο ή παράνομο. Είναι ένα «μέρος» που δεν είναι εύκολη η δρομολόγηση μιας IP. Δηλαδή, για να είσαι με απλά λόγια ασφαλής τότε πρέπει το θεωρητικό σημείο του υπολογιστή σου να αλλάζει συνεχόμενα, όπως κάνουν και τα VPN.

συνωμοσίας

Ως αποτέλεσμα, μια ιστοσελίδα που κάνει ζωντανές μεταδώσεις πρέπει να έχει και ένα δυνατό σέρβερ για να την κρατήσει. Ωστόσο αν δεν κινείται το σήμα, τότε θα είναι πολύ εύκολο για τις αρχές να την εντοπίσουν. Για αυτό πιθανόν τέτοια μέρη στο ίντερνετ δεν υπάρχουν.

Πολλές από τις θεωρίες συνωμοσίας έχουν πιο πιστευτό χαρακτήρα. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι οι «Γίγαντες». Η ύπαρξη τους αναφέρεται σε θρησκείες, μυθολογίες και πολιτισμούς. Από τον Χριστιανισμό με τα λεγόμενα “Nephilim”, που ήταν τα παιδιά αγγέλων και θνητών, μέχρι και στις Σκανδιναβικές μυθολογίες με τους “Frost Giants”.Με αυτό τον τρόπο αρκετά άτομα πέφτουν στην παγίδα, καθώς  πιστεύουν σε κάτι το εξωπραγματικό. Βέβαια, προκειμένου να πειστεί όλη η ανθρωπότητα χρειάζονται απτά στοιχεία και όχι μόνο κείμενα. Μέχρι να συμβεί αυτό, τα παραπάνω  παραδείγματα και άλλα πολλά θα εξακολουθούν να αποτελούν τις θεωρίες συνωμοσίας.

Σκάναρε και προχώρησε την έρευνα:

Μάρω Τσαούση, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.