Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΣΤΙΓΜΕΣ (3)

Οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ του Τόκιο μας έκανα την τεράστια τιμή να δούμε ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1995 να πέφτει από την θέση του. Μία κοπέλα από την Βενεζουέλα έφυγε πιο μακριά από όλες στην ιστορία και έγραψε την δική της. Στο τρίτο μέρος από τις στιγμές που μας έδωσαν οι φετινοί ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ θα δούμε την Yulimar Rojas.

Yulimar Rojas

Μόλις είχε ξεκινήσει ο Αύγουστος και το μεσημέρι, σε ώρα Ελλάδος, μετά το φαγητό βλέπουμε στίβο. Τελικός άλματος εις τριπλούν γυναικών και από την πρώτη προσπάθεια η Rojas κάνει 15.41, μόλις 9 εκατοστά κάτω από το παγκόσμιο ρεκόρ. Μετά τα τρία άλματα συνεχίζουν οι 8 καλύτερες και πρώτη πρώτη η Rojas αφού καμία δεν πέρασε αυτή την επίδοση.

Στις υπόλοιπες τρεις προσπάθειες όλες φαίνεται να τα είχαν παρατήσει και η Rojas δεν μπορούσε να χάσει. Έτσι και έγινε. Όταν όλες ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους καμία δεν τα κατάφερε. H Rojas όμως δεν είπε την τελευταία της λέξη ως Ολυμπιονίκης πλέον.

Μετράει κανονικά τα βήματα, κοιτάζει το σκάμμα και φαίνεται να λέει “Έρχομαι για το ρεκόρ”. Όλο το στάδιο και ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου την κοιτάει. Ξεκινάει και τρέχει. Εξαιρετικό πάτημα στα 2.6 εκατοστά, μεγάλος διασκελισμός και έχει ένταση, ταχύτητα. Πατάει μία, δύο και πετάει.

Η κίτρινη γραμμή που δείχνει το παγκόσμιο ρεκόρ είναι αρκετά πίσω. Ο πίνακας γράφει 15.67 και δεν σπάει το ρεκόρ αλλά το θρυμματίζει. 17 ολόκληρα εκατοστά πιο πάνω από το άλμα της Inessa Kravets πριν 25 χρόνια, 11 μήνες και 22 μέρες στο Γκέτενμποργκ της Σουηδίας.

Μέρος 1: https://grdiscovery.com/olympic-games-stigmes/
Μέρος 2: https://grdiscovery.com/olympic-games-stigmes-2/

Θεόδωρος Βαφειάδης, Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *