Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

TΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που ποτέ δεν επιτρέπονται σεξουαλικά για ένα παντρεμένο ή μη Χριστιανικό ζευγάρι.

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη «σεξουαλική αγωγή» ο αυνανισμός είναι μεγάλο αμάρτημα και οδηγεί στον πνευματικό θάνατο, το πρωκτικό και στοματικό σεξ είναι πάρα φύσιν και όποιος το ζητάει χαρακτηρίζεται ως ανώμαλος, ενώ η στάση που ενδείκνυται από την εκκλησιά είναι το ιεραποστολικό.

Επίσης, απαγορεύονται το σεξ με πάνω από δύο άτομα και η ανταλλαγή σεξουαλικών συντρόφων μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών.

 Εκκλησία

Επιπροσθέτως, η Εκκλησία πιστεύει ότι οι άνθρωποι έχουν βάλει προτεραιότητα το σεξουαλικό ένστικτο και την κτηνώδη ορμή. Το ανθρώπινο σώμα κατάντησε υποτιμημένη αξία και αντικείμενο – όργανο ηδονής. Μέσα σε αυτό το κλίμα διαμορφώνεται το περιεχόμενο της «σεξουαλικής» διαφώτισης του Ευρωπαίου ανθρώπου.

Ο Χριστιανός νέος πρέπει να μαθαίνει κοντά στο Γέροντα – Πνευματικό του να ζει εν Χριστώ, με προσευχή και άσκηση, αγώνα και εγκράτεια, γνωρίζοντας ότι ο στόχος του είναι ο εν Χριστώ δοξασμός του σώματος και της ψυχής του.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η πορνογραφία απευθύνεται στο «η επιθυμία της σάρκας και η επιθυμία των οφθαλμών» (Α` Ιωάννη 2:16) και για αυτό καταδικάζεται από την Εκκλησία.

 Εκκλησία
Η πάγια θέση της Εκκλησίας για τις εκτρώσεις είναι ότι το έμβρυο είναι πλήρης και ακέραιος άνθρωπος από τη στιγμή της συλλήψεώς του «και για αυτό θεωρεί την εκούσια έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται».

Ακόμα και το διαζύγιο δεν είναι πολύ καλή ιδέα. «Η σύζυγος δεν πρέπει να χωρίσει τον άντρα της (αλλά αν το κάνει πρέπει να παραμείνει ανύπανδρη και συμφιλιωμένη με τον άνδρα της), και ο σύζυγος δεν πρέπει να χωρίσει τη γυναίκα του». (Προς Κορινθίους 7:10 – 11)

Για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχει μία μεγάλη μερίδα πνευματικών που οι συμβουλές τους είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα των νέων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι κληρικοί είναι μειονότητα, θεωρούνται νεωτεριστές και δέχονται εκφοβισμό και λογοκρισία από τους άλλους ιερείς.

Σκάναρε και δες περισσότερα

Μαρίλη Μπουφίδου, Δημοσιογράφος

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *