Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΤΑΝ ΣΙΓΑΣΕ Η ΤΡΟΜΠΕΤΑ

Σαν σήμερα το 1994 φεύγει από την ζωή ο Βασίλης Δουρίδας ή, όπως ήταν γνωστός, Ατίλιο σε ηλικία 53 ετών από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Ο Ατίλιο, ήταν Έλληνας οργανοπαίκτης, ένθερμος οπαδός του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος και τρομπετίστας της εξέδρας των δύο ομάδων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Φοίτησε στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθήνας, αλλά παράτησε τις σπουδές του στο 4ο έτος της φοίτησής του, λόγω του μεγάλου του πάθους για τον Ολυμπιακό. Ήταν ενεργός φίλαθλος που ξεσήκωνε τους οπαδούς στην κερκίδα του Ολυμπιακού, αλλά και της Εθνικής ομάδας με την τρομπέτα του. Το παρατσούκλι του Ατίλιο βγήκε από έναν άλλο φίλαθλο του Ολυμπιακού, που μετά από ένα περιστατικό στην κερκίδα του Ολυμπιακού, τον αποκάλεσε έτσι παρομοιάζοντάς τον με τον ομώνυμο γνωστό παλαιστή της εποχής.

Η αδιάλειπτη παρουσία του στα παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας και ο ήχος της τρομπέτας του που ήταν άρρηκτα συνυφασμένος με την ερυθρόλευκη εξέδρα, μετάτρεψαν τον Ατίλιο σε αναπόσπαστο κομμάτι και σε οπαδό-σύμβολο της ερυθρόλευκης κερκίδας και του Σταδίου Καραϊσκάκη. Πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα στα 52 του, στις 11 Νοεμβρίου 1994 και κηδεύτηκε στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων.

Η τρομπέτα του Ατίλιο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο μουσείο του Ολυμπιακού στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Βαφειάδης Θεόδωρος, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *