Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΠΑΤΗΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ;

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1969. Είναι πραγματικότητα! Ο πρώτος άνθρωπος, που πάτησε στη ΣΕΛΗΝΗ 

Ο άνθρωπος που πάτησε στη ΣΕΛΗΝΗ. Η μεγαλύτερη ιστορική στιγμή στα χρονικά έρχεται και όπως είναι φυσικό ξεκίνησαν και οι αντιδράσεις από κάποιους «καλοθελητές». Τα «σενάρια συνωμοσίας» «δίνουν και παίρνουν». Μέχρι και σήμερα: ιστορικοί επιστήμονες και: εκπομπές ασχολούνται με το «φαινόμενο» αυτό! Μαζέψαμε όσα έχουν δει το «φως της δημοσιότητας». Τα ερωτήματα απαντώνται; Η απόφαση δική σας…

«Ανατροπές» στα όσα ξέραμε μέχρι και σήμερα για το αν ο άνθρωπος τελικά πάτησε στο Φεγγάρι βγαίνουν κατά καιρούς στο «προσκήνιο». Οι διχασμοί για το αν όλο αυτό ήταν καλοσκηνοθετημένο «σχέδιο» ολοένα και μεγαλώνουν!

Βασικό συστατικό του «διχασμού» ήταν η «κυματίζουσα σημαία». Βάσει Γεωλογίας και Φυσικής στο Φεγγάρι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αέρας καθώς δεν υπάρχει ούτε οξυγόνο! Άρα γιατί στην πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε η σημαία «κυματίζει»;

Εδώ έρχεται η Ν.A.S.A. να δώσει την απάντησή της: ότι δηλαδή η λήψη έγινε την στιγμή που ο αστροναύτης έβαλε την σημαία στον ιστό της. Η κίνησή της «προκύπτει» από τον αστροναύτη.

Δεν είναι όμως μόνον αυτό.

Το σενάριο: Ότι γυρίστηκε σε κάποιο Hollywood-ιανό studio είναι αυτό που επικρατεί στην κορυφή των αμφισβητήσεων.

Ποια είναι όμως η αλήθεια σε όλα αυτά τελικά;

Η εκπομπή: «Myth Busters» όπως και πολλές ελληνικές εκπομπές ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα αυτό.

Ο καθένας όμως «βλέπει» τα πράγματα από την δική του «πλευρά» και ο κάθε ειδικός ανάλογα με την έρευνα που ‘χει κάνει. Υπάρχουν ολόκληρα videos που αποδεικνύουν ότι όλα ήσαν αναληθή!

Κάποιες από τις «θεωρίες συνωμοσίας» όπως τις ονομάζουν αναφέρεται στα αστέρια τα οποία είναι «ανύπαρκτα» ενώ θα έπρεπε να είναι γεμάτος ο ουρανός, το χώμα, η υφή του χώματος, το ότι δεν υπάρχει «βάθος πεδίου» και τέλος: το ότι η ραδιενέργεια που υπάρχει στη Σελήνη δεν θα επέτρεπε στον άνθρωπο να κατέβει σ’ αυτήν! Και εάν το επιχειρούσε θα έπρεπε να επιστρέψει στη Γη ή νεκρός ή στην καλύτερη των περιπτώσεων εκτεθείς στην ραδιενέργεια δηλαδή βαριά άρρωστος! Οι αστροναύτες όμως δεν υπέστησαν το παραμικρό!

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που είναι βέβαιοι κάποιοι ερευνητές ότι τα συγκεκριμένα γεγονότα δεν συνέβησαν ποτέ!

Η Επιστήμη με τον δικό της τρόπο έχει απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Έτσι ερχόμαστε πάλι στην «αρχή» και το ερώτημα ξαναγεννιέται…

Σκάναρε και προχώρησε την έρευνα:

 

Έρευνα, Σουζάνα Μπάκα, Μαρία Δεβελόγλου

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *