Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
αθλήματα

ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ο κόσμος του αθλητισμού είναι ένας από τους πιο όμορφους. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από αθλήματα για να διαλέξεις να ασχοληθείς. Ο μεγάλος αριθμός αυτών όμως, μερικές φορές γίνεται υπερβολικός. Παρακάτω θα γνωρίσουμε μερικά από τα πιο περίεργα αθλήματα του κόσμου.

Ferret Legging

Δε θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη αρχή. Το συγκεκριμένο δημιουργήθηκε στην Αγγλία, με τους ανθρακωρύχους της χώρας να το λατρεύουν. Σε αυτό το άθλημα, οι δύο αθλητές πρέπει να βάλουν ένα κουνάβι μέσα στο παντελόνι τους, και να το κρατήσουν όσο γίνεται περισσότερη ώρα μπορούν χωρίς να ξεφύγει. Το παντελόνι του κάθε αθλητή, είναι δεμένο στους αστραγάλους των ποδιών του ώστε να κάνει δυσκολότερη την απόδραση του κουναβιού. Είναι με μεγάλη διαφορά, το πιο περίεργο άθλημα που υπάρχει.

Cheese Rolling

Το πιο διάσημο της λίστας. Ιδρύθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, έχοντας πολλούς φανατικούς από όλο τον κόσμο. Κατά την διάρκεια των γιορτών των αγίων, κάθε χρόνο μαζεύονται στην κορυφή του λόφου Coopers, για χάρη του αθλήματος. Ένας δικαστής, παίρνει ένα στρογγυλό κεφάλι τυρί και το αφήνει να τσουλήσει από τον λόφο. Τότε όλοι οι αγωνιζόμενοι, τρέχουν για να το πιάσουν. Ο νικητής, κερδίζει όλο το κεφάλι τυρί. Εκτός από αυτό, κερδίζει γρατζουνιές, μελανιές και πολλά ακόμη χτυπήματα, λόγω του λόφου που είναι πολύ απότομος.

Μεταφορά Συζύγου

Όχι, δεν σας κάνουμε κάποια πλάκα, καλά διαβάσατε. Μπορεί να ξεκίνησε από την Φινλανδία, όμως πλέον τουρνουά του συγκεκριμένου αθλήματος υπάρχουν σε πολλές χώρες του κόσμου. Οι άντρες πρέπει να μεταφέρουν τις γυναίκες τους, οι οποίες κρέμονται από τους ώμους τους προς την πλάτη τους. Πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια, και να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στον τερματισμό. Ο νικητής, κερδίζει όσα κιλά μπύρα είναι η γυναίκα του. Όπως καταλαβαίνεται, είναι τόσο διάσημο λόγω του επάθλου του.

Πέταγμα νάνου

Το από πού ξεκίνησε είναι άγνωστο. Δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι για αυτό, οπότε πάμε απευθείας στην εξήγηση του. Συνήθως γίνεται σε νυχτερινά μαγαζιά. Ο αγωνιζόμενος, που είναι ένας άνθρωπος κανονικού αναστήματος, πρέπει να πετάξει τον νάνο όσο πιο μακριά μπορεί. Φυσικά ο νάνος είναι ντυμένος με στολή Velcro, ενώ τον πετάνε επίσης σε στρώματα ή τοίχους Velcro. Έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για εξαπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρόλα αυτά συνεχίζει να υπάρχει κανονικά.

Extreme σιδέρωμα

Για άλλη μια φορά, είναι άγνωστη η χώρα που ιδρύθηκε. Υπάρχουν υποψίες ότι η έμπνευση του, προήλθε από ένα βίντεο κλιπ του 1995 όπου σιδέρωναν πάνω σε έναν αστεροειδή. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν πως ένας εργάτης γυρνώντας από μια δύσκολη μέρα στην δουλειά, αποφάσισε να πάει για αναρρίχηση, με σκοπό να εκτονωθεί. Δεν γινόταν να πάει με ασιδέρωτα ρούχα όμως, οπότε αποφάσισε να τα σιδερώσει στην διαδρομή. Όπως καταλαβαίνετε, οι αγωνιζόμενοι πρέπει είτε να κάνουν αναρρίχηση, είτε να κάνουν θαλάσσιο σκι, ενώ παράλληλα σιδερώνουν. Μάλιστα, η σιδερώστρα είναι απομονωμένη σε πολλά μέρη. Είναι ίσως το πιο extreme άθλημα τον τελευταίο καρό.

Σκάναρε και δες περισσότερα

Δημήτρης Κωνσταντάκης, Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *