Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ;

O Άγιος Γεώργιος είναι πολιούχος πολλών χώρων, έχοντας μια ξεχωριστή ιστορία. Ας μάθουμε ποια είναι αυτή.

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΤΟΥ

Ποια ήταν όμως η ζωή του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ; Ο Άγιος Γεώργιος γεννηθηε το 275 μ.χ. στην Γεωργία, πατέρας του ήταν ο Γερόντιος, ενώ την μητέρα την έλεγαν Πολυχονία. Ο πατέρας του καταγόταν από πλούσια γενιά της Καππαδοκίας.

Σε νεαρή ηλικία, ο Γεώργιος κατατάχθηκε στο ρωμαϊκό στρατό. Διακρίθηκε για την τόλμη και τον ηρωισμό του και έλαβε το αξίωμα του Τριβούνου. Λίγο αργότερα, ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός τον έκανε Δούκα (διοικητή) με τον τίτλο του Κόμητος (συνταγματάρχη) στο τάγμα τον Ανικιώρων της αυτοκρατορικής φρουράς.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το 303 μ.Χ., άρχισαν οι διωγμοί του Διοκλητιανού κατά των χριστιανών, παρότι ο Άγιος Γεώργιος είχε υψηλό αξίωμα στον Ρωμαϊκό Στράτο δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι είναι χριστιανός.

Αυτό, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την οργή του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, καθώς ο Άγιος Γεώργιος ήταν ο αγαπημένος του διοικητής. Ο Διοκλητιανός του έταξε την γη και τα άστρα για να αλλάξει την πίστη του, όμως αυτός έμεινε αμετακίνητος .

Ο Διοκλητιανός τον επίβαλε σε μια σειρά απάνθρωπων βασανιστηρίων. Αρχικά έδεσαν τον άγιο σε ένα ξύλο και τον χτυπούσαν στην κοιλιά του με ένα κοντάρι. Η χριστιανική παράδοση περιγράφει ότι αφού τον λόγχισαν, ξέσκισαν τις σάρκες του με ειδικό τροχό από μαχαίρια.

Έπειτα, τον έριξαν σε λάκκο με βραστό ασβέστη και κατόπιν τον ανάγκασαν να βαδίσει με πυρωμένα μεταλλικά παπούτσια. Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, από όλες αυτές τις δοκιμασίες, ο Θεός τον κράτησε θαυματουργά ζωντανό.

Ο Γεώργιος τελικά μαρτύρησε με αποκεφαλισμό, την Παρασκευή 23 Απριλίου του έτους 303 μ.Χ. Κατά τον υπολογισμό του χριστιανού ιστορικού και απολογητή Αγίου Ευσεβίου, η ημέρα αυτή αντιστοιχούσε στην Παρασκευή της Διακαινησίμου του Πάσχα.

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Φωτογραφίες Αρχείου GRD

Λέξεις: Γιώργος Μπίτζιος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *