Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 14/06 – 20/06

Μετά από καιρό οι ζωντανές πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι περισσότερες από τις διαδικτυακές. Όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ακολουθούν οι επισκέπτες, προκειμένου να μένουν ασφαλείς. Παρόλα αυτά, στη συγκεκριμένη λίστα παραθέτουμε και online εκδηλώσεις, σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να παρευρεθεί σε ζωντανές εκδηλώσεις.

 

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 

Αυτοί Που Εύχονται τον Θάνατό Μου (Those Who Wish Me Dead)

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 14/06 – 16/06 στις 21:15

Διοργανωτής: Σινέ Πανόραμα

 

Ένας έφηβος αυτόπτης μάρτυρας μιας δολοφονίας καταδιώκεται από δύο επαγγελματίες δολοφόνους στην άγρια φύση της Μοντάνα. Μαζί με έναν ειδικό επιβίωσης, που έχει ως σκοπό την προστασία του, υπό την απειλή μιας καταστροφικής δασικής πυρκαγιάς.

 

Οι Κρουντς 2: Nέα Eποχή (The Croods: A New Age)

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 14/06  στις 20:50

Διοργανωτής: Σινέ Ελληνίς

 

Είναι η συνέχεια της ταινίας κινουμένων σχεδίων «The Croods», που κυκλοφόρησε το 2013. Αφού επιβίωσαν από προϊστορικά θηρία, καταστροφές και το τέλος του κόσμου, οι Κρουντς πρέπει να βρουν ένα νέο, ασφαλές μέρος για να ζήσουν. Έτσι, η προϊστορική οικογένεια ξεκινάει την αναζήτηση μιας ασφαλέστερης περιοχής που θα αποτελεί το σπιτικό της. Μία νέα απειλή όμως, θα τους βγάλει  από τον ασφαλή κόσμο τους.

 

Τομ και Τζέρι, Η ταινία

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 15/06 & 16/06 στις 20:50

Διοργανωτής: Σινέ Ελληνίς

Ο Τομ και ο Τζέρι αποφασίζουν να κάνουν μία αρχή, αυτή τη φορά στη μεγαλούπολη. Η ιστορική τους έχθρα θα αναβιώσει στο καλύτερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, λίγο πριν το γάμο του αιώνα.

Ο Τζέρι καταφθάνει έτοιμος για δράση και η απεγνωσμένη διοργανώτρια του γάμου προσλαμβάνει τον Τομ, το γνήσιο θηρευτή για να ξεφορτωθεί τον Τζέρι. Το επακόλουθο κυνηγητό γάτας και ποντικού απειλεί να καταστρέψει την καριέρα της, το γάμο και το ίδιο το ξενοδοχείο. Σύντομα όμως, ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται: ένας διαβολικά φιλόδοξος υπάλληλος συνωμοτεί κατά των τριών τους.

Ράφτης (Tailor)

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 14/06 – 15/06 στις 22:40

Διοργανωτής:  Σινέ Ελληνίς

 

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η προβολή της ταινίας Ο Ράφτης στο σινέ Ελληνίς. Η ταινία έχει να κάνει με έναν απομονωμένο άνθρωπο που ζει παγιδευμένος στο ραφτάδικο του πατέρα του για χρόνια. Εκκεντρικός και λίγο αλαφροΐσκιωτος. Μέσα στο ραφτάδικο νιώθει ασφαλής σαν το προσωπικό του καταφύγιο, αλλά χωρίς να το καταλαβαίνει έχει γίνει και η φυλακή του.

Οι πελάτες λιγοστεύουν και όταν έρχεται η στιγμή που κινδυνεύει να χάσει την επιχείρηση και τη ζωή του παίρνει μια παράτολμη και παράλογη απόφαση.
Φτιάχνει ένα χειροποίητο ραφτάδικο σε ρόδες, βγαίνει με το εμπόρευμά του έξω στον κόσμο και μετατρέπεται σε γυρολόγο – ράφτη. Αρχίζει να δημιουργεί τα ωραιότερα νυφικά, σε πάμφθηνες τιμές, ενώ ο έρωτας χτυπά την πόρτα του για πρώτη φορά στα 50. Κάπως έτσι θα ξαναβρεί τον εαυτό του και θα πάρει στα χέρια του τη ζωή του.

Το Πρόστιμο

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 14/06 – 16/06 στις 22:40

Διοργανωτής: Σινέ Ελληνίς

 

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η προβολή της ταινίας Το Πρόστιμο στο σινέ Ελληνίς. Έχει να κάνει με τον Βαγγέλη, ο οποίος βγάζει τα προς το ζην πουλώντας κάνναβη. Δεν είναι κακοποιός, είναι ο ασήμαντος άνθρωπος της διπλανής πόρτας, απομεινάρι της Rave γενιάς του. Προσπαθεί να πιάσει μια μόνιμη δουλειά, όμως το στιγματισμένο ποινικό του μητρώο δεν το επιτρέπει.

 

Ο Πέτρος – ένας μπράβος και συνεργάτης του υποκόσμου – προσφέρει διέξοδο στο οικονομικό πρόβλημα του Βαγγέλη, ωθώντας τον να συμμετάσχει στις «δουλειές» που οργανώνει για τον κόσμο της νύχτας. Όμως ο Βαγγέλης δεν θέλει να ανήκει στον κόσμο της νύχτας

 

Κρουέλα (Cruella)

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 14/06 – 16/06 στις 21:15

Διοργανωτής: Σινέ Ναταλί

 

Μία ταινία βασισμένη στη φιγούρα κινουμένων σχεδίων από τα 101 σκυλιά της Δαλματίας. Σε αυτή την ταινία, η Κρουέλα, η οποία ζει στο Λονδίνο το 1970 την περίοδο της επανάστασης της Punk Rock. Είναι μία ταλαντούχα νέα που ονομάζεται Εστρέλα, ένα έξυπνο και δημιουργικό κορίτσι αποφασισμένο να γίνει διάσημο με τα σχέδιά της.

 

Μήλα (Apples)

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 15/06 και 16/06 στις 21:00

Διοργανωτής: Σινέ Απόλλων

 

Ακόμη μία ταινία που συνεχίζει να προβάλλεται και αυτή την εβδομάδα. Μια αναπάντεχη επιδημία προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους. Βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

 

D.O.A: Κυνηγώντας τον Δολοφόνο μου

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 14/06  στις 21:00

Διοργανωτής: Σινέ Απόλλων

 

Πρόκειται για μια ταινία μυστηρίου του 1950. Ένας άντρας που δουλεύει ως λογιστής σε μια μεγάλη εταιρεία μαθαίνει ότι τον έχουν δηλητηριάσει θανάσιμα και έχει λιγότερο από μια εβδομάδα ζωής. Τότε αποφασίζει να βρει ποιος τον δηλητηρίασε.

 

Έκπτωτοι Άγγελοι (Fallen Angels)

 Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 15/06 & 16/06 στις 22:40

Διοργανωτής: Σινέ Απόλλων

 

Ένας απογοητευμένος δολοφόνος αναλαμβάνει το τελευταίο του χτύπημα, αλλά πρώτα πρέπει να ξεπεράσει τα συναισθήματά του για την ψυχρή συνάδελφό του. Θεωρώντας ότι είναι επικίνδυνο και ακατάλληλο να εμπλακεί με συνεργάτη, αναζητά υποκατάστατο. Χαμένος στη νύχτα του σύγχρονου Χονγκ Κονγκ, θα γνωρίσει δύο μοναδικούς χαρακτήρες, ανάμεσά τους μια γυναίκα στο κατόπι του μυστηριώδους πρώην της. Δραματική ταινία του 1995.

Μόνο Αυτοί Είδαν το Δολοφόνο (Only the Animals)

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 14/06 – 16/06 στις 20:45 & 23:00

Διοργανωτής: Σινέ Άλεξ

Μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, πέντε ξένα μεταξύ τους πρόσωπα σε ένα απομακρυσμένο βουνό της Γαλλίας, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αναπάντεχο μυστήριο, στο γεμάτο σασπένς.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η ΚΟΘ στο Θέατρο Κήπου– Pastorale, Συναυλία για όλη την Οικογένεια

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 14/06 στις 20:30 (ώρα προσέλευσης κοινού 19:30)

Διοργανωτής: Θέατρο Κήπου

Επιστρέφει στις ζωντανές της εμφανίσεις η ΚΟΘ με τη συναυλία Pastorale στο θέατρο Κήπου στην καρδιά της πόλης.  Μία συναυλία για όλη την οικογένεια, στην οποία η ΚΟΘ προσκαλεί όλα τα παιδιά να συμμετέχουν! Ο άνθρωπος Μπετόβεν, ο συνθέτης, ο δάσκαλος, ο φιλόσοφος, ο μουσικός φτάνει σε μας μέσα από τη συνομιλία του Μπετόβεν με τη Φύση. Όπως την αποτύπωσε στην περίφημη «6η Συμφωνία» του, την επονομαζόμενη «Ποιμενική», σε μια στιγμή προσφοράς προς την ανθρωπότητα.

 

Διεύθυνση ορχήστρας: Διονύσης Παντής
Αφήγηση: Ιωάννα Γεωργαντά, Γιάννης Σαμψαλάκης
Κείμενο: Λίζα Κωνσταντοπούλου

Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Θέατρο Γης

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 14/06 & 15/06 στις 21:00

Διοργανωτής: Θέατρο Γης

Ο Γιάννης Χαρούλης μας καλεί με ανοιχτή την καρδιά, να νιώσουμε, να χαρούμε, να χορέψουμε, να γιορτάσουμε και να θυμηθούμε αυτά που από πάντα γνωρίζουμε. Με τον τρόπο που έχει με τη φωνή, την παρουσία και την ερμηνεία του, να μας κάνει να ακούμε την παραδοσιακή μουσική σαν μόλις να έχει γεννηθεί. Η ανάγκη για μουσική, μοιάζει μεγαλύτερη από ποτέ αυτό το καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, έξοδο και παραμονή σας στο χώρο είναι υποχρεωτική. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00 , για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής. Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο. Η εκδήλωση είναι αποκλειστικά για καθήμενους.

MICE The Swing Band

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 16/06 στις 21:00 (ώρα προσέλευσης 20:00)

Διοργανωτής: Θέατρο Κήπου

Το 2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινάει. Οι MICE The Swing Band θα έχουν την τιμή να είναι από τις πρώτες συναυλίες. Στη συναυλία τους θα ακούσουμε λαϊκά, ρεμπέτικα, ροκάδικα από τη δεκαετία του ΄50, latin και φυσικά γαλλικές μελωδίες του ΄30 μέσα από σύγχρονες ακουστικές προσεγγίσεις. Έπειτα από ένα χρόνο live streaming, ήρθε η ώρα για μία ζωντανή συναυλία.  Τα μέλη της μπάντας:

 1. Κική Τσαλίκη – τραγουδίστρια
  2. Δημητρης Αμπελίδης – σαξόφωνο tenor
  3. Αλέκος Δασκαλόπουλος – τύμπανα
  4. Χρυσόστομος Κεπελής – ακουστική κιθάρα
  5. Αλέξανδρος Κίνας – ηλεκτρική κιθάρα
  6. Γιώργος Μπάτζιος – πλήκτρα
  7. Άγγελος Κιουρτζίδης – σαξόφωνο alto

Ο ‎Parov Stelar Live στο Fix Factory Of Sound Open Air

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 17/06 στις 17:00

Διοργανωτής: Fix Factory Of Sound

Ο εφευρέτης του Electro Swing, ο Marcus Fuereder – κατά κόσμο γνωστός ως Parov Stelar– μας περιμένει σε μια βραδιά εθιστικής διασκέδασης, την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 στο Fix Factory Of Sound Open Air στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με την μπάντα του και τις πασίγνωστες επιτυχίες, που εγγυώνται χορό μέχρι πρωίας.

Την παρέα συμπληρώνει ο «μάγος» της κονσόλας, Gramatik. Έρχεται απευθείας από τη Νέα Υόρκη για να ολοκληρώσει το βράδυ με funky, hip-hop, electro και dubstep ρυθμούς!

 

Ανοιχτή Συναυλία των Intelligent Music Project στο 2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 17/06 στις 21:00

Διοργανωτής: Θέατρο Κήπου

Οι Intelligent Music Project, εμφανίζονται στο Θέατρο Κήπου, για την 22η επέτειο του Rock Radio 104.7, σε μια συναυλία με δωρεάν είσοδο για όλους. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο επικεφαλής τραγουδιστής του έργου Ronnie Romero (Rainbow, Vandenberg, Michael Schenker Group).

Η αγάπη του Milen Vrabevski για την καλή ροκ μουσική – που καταφέρνει να συνδυάσει στίχο με μελωδία σε μια εποχή ένδειας στη ροκ σκηνή – τον οδήγησε στη δημιουργία του «Intelligent MusicProject». Μια rock band με σύνθεση που αλλάζει διαρκώς, μέσα από μια σύμπραξη σπουδαίων καλλιτεχνών που εναλλάσσονται.

Η συναυλία υποστηρίζει τα Χωριά SOS στην Ελλάδα. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, χρειάζεται κράτηση στο 2310428088.

 

ΜΟΥΣΕΙΑ

Εγκαινιάστηκε Το Museum of Illusions

Το Museum of Illusions που βρισκόταν μέχρι πριν λίγο καιρό στην Αθήνα, ήρθε και στη Θεσσαλονίκη στις 4 Ιουνίου. Στο μουσείο βρίσκονται  περισσότερες από 40 οπτικές, διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις. Οι διαφορετικές οπτικές ψευδαισθήσεις διδάσκουν τους επισκέπτες πως η αντίληψη των πραγμάτων επηρεάζεται από τις επιστήμες. Την όραση, την προοπτική και τα ερεθίσματα που δέχεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Ταυτόχρονα, οι διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να διασκεδάσουν και να βγάλουν πολλές φωτογραφίες.

Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν online το εισιτήριο τους, επιλέγοντας την ημέρα και ώρα επίσκεψης. Αποφεύγοντας την αναμονή και τον συγχρωτισμό εντός και εκτός του μουσείου.

https://museumofillusions.gr/thessaloniki/

 

ONLINE ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

The Lullaby Project: Η μουσική γιορτή της πιο μεγάλης αγάπης

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 14/06 στις 19:30

Διοργανωτής: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στη φετινή εκδοχή του Lullaby Project, οι καταξιωμένοι Έλληνες συνθέτες Γιώργος Δούσης, Αλέξανδρος Δρόσος, Θοδωρής Οικονόμου, Γιώργος Μανωλάκης, Κατερίνα Ντούσκα, Κατερίνα Πολέμη, Έλενα Χούντα. Και φυσικα ο Jorge Diaz από τη Βενεζουέλα, τόπο καταγωγής του El Sistema, αφουγκράζονται αφηγήσεις και συναισθήματα και αναλαμβάνουν να τα μεταγράψουν σε νότες. Δημιουργούν πρωτότυπες μουσικές ιστορίες που θα παρουσιαστούν στο κοινό τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

https://snfcc.org/TheLullabyProject2021

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «Βιολί και Πιάνο, με ελληνική υπογραφή»

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 19/06 στις 20:30

Διοργανωτής: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ο Κορυφαίος Α’ στα Α’ Βιολιά και αναπληρωτής Εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Νίκος Μάνδυλας, συναντά την καταξιωμένη πιανίστρια Πόπη Μαλαπάνη. Σε μια βραδιά που βαραίνουν οι ελληνικές υπογραφές. Η συναυλία του ντουέτου ανοίγει με την αριστουργηματική διασκευή του Δημήτρη Μητρόπουλου στην Τρίτη Partita για σόλο βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Ο τολμηρός μουσικός της έδωσε νέα πνοή με την προσθήκη του πιάνο. Ακολουθεί η Δωδεκανησιακή Σουίτα του Γιάννη Κωνσταντινίδη, που πλέει στις θάλασσες του Αιγαίου, αντιμετωπίζοντας την παραδοσιακή μουσική με σεβασμό, ευαισθησία και συνθετική ιδιοφυΐα.

https://www.youtube.com/channel/UCeHd4wuTqwSoXgZ5viGupLQ

https://www.facebook.com/athensstateorchestra/

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Αμάρτημα της Κυρίας Ρέμικ»

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 16/06 στις 18:00

Διοργανωτής: ΙΑΝΟΣ

O IANOS και οι εκδόσεις Bell διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του δεύτερου μυθιστορήματος της Σόνιας Σαουλίδου, Το Αμάρτημα της Κυρίας Ρέμικ. Ένα βιβλίο που μας καλεί να ανακαλύψουμε πώς συνδέεται μια οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε την κοινωνία του Σαν Αντόνιο του Τέξας το 1989, με τη δολοφονία μιας οχτάχρονης μαθήτριας στη Φλόριντα σήμερα.

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Αλεξάνδρα Γωγούση, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι.- Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα. Τον συντονισμό θα κάνει η δημοσιογράφος Μαρία Στύλου, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Χρήστος Πλαΐνης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ

https://www.youtube.com/ianos

https://www.facebook.com/IANOS.GR

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Ιστορίες από Τέχνη»  Διαδικτυακό εργαστήριο

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 15/06 στις 19:00

Διοργανωτής: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση – που θα γίνονται κάθε Τρίτη του μήνα του Ιουνίου – θα ανακαλύπτουμε διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες, ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν.

Αυτή την Τρίτη θα ταξιδέψουμε ως τη μακρινή Ιαπωνία, θα γνωρίσουμε τον σπουδαίο καλλιτέχνη Χοκουσάι και θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της Ιαπωνικής ζωγραφικής. Τέλος θα μιλήσουμε για ένα από τα διασημότερα έργα του «Το μεγάλο κύμα», όπου πελώριο και αφρισμένο μοιάζει να υψώνεται πάνω από τον θεατή. Απευθύνεται σε παιδιά 6 – 11 ετών.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2xXDny7R-7_OfKzFycQBVXamVu7lM6FKbwb9gdEVe_9__XQ/viewform

 

Μαρία Ζωγράφου, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *