Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Rolex

ΠΩΣ ΤΑ ROLEX ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Μετά από 100 χρόνια η εταιρεία Rolex Watch Company είναι δυνατότερη και πιο δημοφιλής από ποτέ.

 

Στην εποχή μας το να έχεις στην κατοχή σου ένα ή περισσότερα ρολόγια Rolex, δηλώνει αυτόματα ότι ανήκεις στην ανώτερη τάξη ή ότι έχεις κάνει πολύ σωστές επιλογές στη ζωή σου. Ο λόγος που τα προϊόντα της εταιρίας έχουν τόσο μεγάλη χρηματιστική αξία , είναι η ζήτηση, το στάτους που προσφέρουν στο άτομο που τα φοράει και  φυσικά, η έμμεση διαφήμιση. Τα Rolex είναι ανθεκτικά στο χρόνο, όμορφα φτιαγμένα και πάνω από όλα εκπληκτικά αξιόπιστα.

Rolex

Η ιστορία της Rolex Watch Company ξεκινάει το 1905 όπου η εταιρεία εδραιώθηκε στο Λονδίνο από τον Βαυαρό επιχειρηματία ονόματι Hans Wilsdorf, και τον κουνιάδο του, William Davis δίνοντας αρχικά το όνομα Wilsdorf & Davis στην εταιρεία. Ο Ουίλσντορφ είδε το κενό στην αγορά και ήθελε να προσφέρει στους πελάτες του έναν άρτιο ωρολογιακό µηχανισµό που να αντέχει σε δύο δοκιμασίες: στο νερό και στο πέρασµα του χρόνου. Απογοητευόμενος από τους προµηθευτές ρολογιών της εποχής του, αποφάσισε το 1905 να ιδρύσει τη δική του εταιρεία συναρμολόγησης  ρολογιών στο Λονδίνο.

Η έναρξη του Α´ Παγκοσµίου Πολέµου,ήταν η μεγάλη ευκαιρία. Έστειλε ένα από τα ρολόγια του να δοκιμαστεί από ελβετικό παρατηρητήριο, κάτι που κανείς στο παρελθόν δεν είχε τολµήσει. Τελικά δικαιώθηκε, καταφέρνοντας να αποκτήσει το πρώτο πιστοποιητικό για ρολόι χειρός καθώς το ρολόι του άντεξε σε τρεις  δοκιμασίες: µέσα σε φούρνο, σε ψυγείο και σε υψόμετρο.

Αποφάσισε να εστιαστεί στα συγκεκριμένα ρολόγια, ο Wilsdorf  είπε πως πρέπει να εξαλείψει τη νούμερο ένα ανησυχία των περισσοτέρων καταναλωτών που σέβονταν το ρολόι καρπού, το ότι δεν ήταν τόσο ακριβές όσο το ρολόι τσέπης.

Τα ρολόγια Rolex έγιναν πλέον αναγνωρίσιμα ως τα πιο ακριβή, αντίστοιχα με τα πιο λεπτεπίλεπτα και ακριβή ρολόγια τσέπης. Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος μετέτρεψε τα ρολόγια καρπού από απόλυτα γυναικείο αξεσουάρ σε στρατιωτική ανάγκη.

Rolex

Το πρώτο αδιάβροχο ρολόι

Το Rolex «Oyster» παρουσιάστηκε το 1926 και έγινε μεγάλη επιτυχία. Όμως, το 1945 η  Rolex έκανε μία ακόμα πολύ σημαντική καινοτομία : μαζί με τον αυτόματο μηχανισμό προσέθεσαν ένδειξη ημερομηνίας στην ώρα 3. Αυτό το μοντέλο παρουσιάστηκε σαν το ρολόι «Rolex Datejust» και έγινε αμέσως best seller.

Ένα ακόμα δημοφιλές και συλλεκτικό Rolex είναι το ρολόι «Rolex Submariner» το οποίο δεν είναι απλά αδιάβροχο αλλά μπορεί να φορεθεί και κατά τη διάρκεια κατάδυσης. Άλλα δημοφιλή και κλασσικά ρολόγια Rolex είναι τα Explorer I & II, GMT I & II, Milgauss, Daytona, Yachtmaster και πολλά άλλα.

Προκειμένου να προσδώσει στα ρολόγια του το γόητρο που τους αρμόζει, εν αντιθέσει με άλλους κατασκευαστές που υιοθετούν την εντατική διανομή, ο πολυμήχανος ωρολογοποιός επιλέγει να περιορίσει το δίκτυο διανομής, διαθέτοντας τα προϊόντα του μόνο μέσα από επιλεγμένα, αυστηρά περιορισμένα, σημεία πώλησης, που απευθύνονται αποκλειστικά στην ανώτερη κοινωνική τάξη.

Για αυτό και το brand είναι περιζήτητο, όλοι θέλουν να αγοράσουν, λίγοι όμως μπορούν.

Rolex

Σκάναρε και δες περισσότερα

Μαρίλη Μπουφίδου, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.