Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ UFOS ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΟΛΑ, 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007

Στις 6 Αυγούστου του 2007, δύο εκπληκτικά ρεαλιστικά βίντεο με UFOs ανεβαίνουν στο You Tube, από δύο διαφορετικούς ανώνυμους λογαριασμούς, και μένουν στην ιστορία. Το πρώτο, διάρκειας 21 δευτερολέπτων, δείχνει κάποια άγνωστα σκάφη διαφορετικού σχήματος να εμφανίζονται σε χαμηλή πτήση πάνω από τη τουριστική κωμόπολη Πούντα Κάνα στην ανατολικότερη επαρχία της Δομινικανής Δημοκρατίας, και το δεύτερο διάρκειας 22 δευτερολέπτων, απαθανατίζει δύο πρωτόγνωρα ιπτάμενα αντικείμενα σαν μηχανικά λουλούδια να απομακρύνονται από το La Côte des Arcadins, μία εξωτική παράλια-θέρετρο βόρεια του Πορτ-ο-Πρενς (Port-au-Prince), πρωτεύουσα της Αϊτής.

Και τα δύο βίντεο, που λέγεται ότι τραβήχτηκαν από δύο τουρίστες της Καραϊβικής, φέρονται όχι μόνο από την ίδια μέρα αλλά και από την ίδια χρονική στιγμή, δηλαδή κατά το ηλιοβασίλεμα της 6ης Αυγούστου του 2007 στο νησί της Ισπανιόλας. Πληροφοριακά αναφέρω πως η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αϊτή, μοιράζονται το νησί της Ισπανιόλας, με τη Πούντα Κάνα να βρίσκεται στις ανατολικές όχθες του νησιού και το Πορτ-ο-Πρενς αντίθετα, στις δυτικές. Μια σημαντική διάκριση του περιστατικού είναι πως το δεύτερο βίντεο έχει χαρακτηριστεί ως το δημοφιλέστερο βίντεο με UFOs στο You Tube, αφού μετρά περίπου 20 εκατομμύρια θεάσεις. Βέβαια και το πρώτο βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Όμως υπάρχουν αρκετοί σκεπτικιστές που παρ’όλη τη τελειότητά τους δεν τα χαρακτηρίζουν ως αληθινά, αλλά ως αποτέλεσμα εικόνων CGI (Computer generated images).

Πρώτον, γιατί οι εικόνες των φοινικόδεντρων σε ένα στιγμιότυπο του βίντεο φαίνονται ως πολλαπλά αντίγραφα ενός μόνο προτύπου και δεύτερον γιατί ένας Γάλλος γραφίστας ηλεκτρονικών υπολογιστών, εν ονόματι Barzolff, δήλωσε μεταγενέστερα δημιουργός τους. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει τελική ετυμηγορία αν το υλικό είναι αληθινό ή εξολοκλήρου ψηφιακό. Αυτοί που ισχυρίζονται πως είναι αληθινό, υποστηρίζουν ότι έχουν μελετήσει τα παραπάνω παραλιακά θέρετρα και οι ακριβείς τοποθεσίες που εμφανίζονται είναι υπαρκτές.

Στα φοινικόδενδρα γίνεται ένα περίτεχνο δέσιμο στις κορυφές των φύλλων τους ώστε να βγάζουν ένα ενιαίο καλαίσθητο αποτέλεσμα (γι αυτό και ομοιάζουν), ενώ η τελειότητα των CGI δεν παραπέμπει σε εξολοκλήρου ψηφιακό τοπίο κατασκευασμένο από το Vue 6, ένα 3-D animation program του 2007, που ισχυρίζεται ο ίδιος ο Barzolff ότι χρησιμοποίησε, όμως (πρώτον) μεταγενέστερα του ντόρου που προκλήθηκε και (δεύτερον) χωρίς να παρέχει στη δημοσιότητα και το making of. Από την άλλη, τα γραφικά του Vue 6 αγγίζουν την τελειότητα και περιλαμβάνουν στα demo του παρόμοια ψηλόλιγνα φοινικόδεντρα με δέσιμο… όχι όμως όμοια αντίγραφα με αυτά που εμφανίζονται στα βίντεο της Ισπανιόλας…

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *