Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

«κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΕΛΙΚΑ?

FORUMΚατηγορία: Παράξενο«κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΕΛΙΚΑ?
ΒΑΛΙΑ ρωτήθηκε πριν από 1 έτος

ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΔΡΟΜΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΤΟΝ ΕΠΛΑΣΑΝ ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΛΑΣΕ ΤΗ ΛΙΛΙΘ? ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ«κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» ΟΧΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ? ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Η ΛΙΛΙΘ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ? ΑΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΚΑΙ Η ΛΙΛΙΘ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΩΣ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΑΝ?

Share this!
1 απαντήσεις
Mitsy απαντήθηκε πριν από 1 έτος

Εμένα μου γεννήθηκε η εξής απάντηση στο ερώτημα σου…
Οι φωτεινοί είπε ότι πήγαν σε έναν πλανήτη που έμοιαζε με κήπο και εκεί υπήρχε ένα τεράστιο δέντρο με φύλλα που είχαν ονόματα! Αυτοί δεν είχαν, η γυναίκα όμως τους είπε ότι είχε… Πιστεύω ότι αυτή ήθελε να δώσει υλική υπόσταση στα φύλλα προφανώς για να γίνει ο εξουσιαστής τους. Αλλά δεν είχε την δύναμη των φωτεινων!!
Αν λοιπόν ήταν κ αυτή ένα φύλλο που ένας άλλος φωτεινός δημιούργησε με δόλο, μιας και το χάος τον είχε ήδη κερδίσει, αλλά δεν μπόρεσε να την χειραγώγηση όπως ήθελε…;!(δεν θέλω να λέω ονόματα νομίζω ότι καταλαβαίνεις για ποιους μιλάω).
Νομίζω ότι κρύβονται πολλά σε αυτό το αφήγημα… Εξάλλου αυτό το δέντρο και ο κήπος κατάλαβα οτι δεν ήταν δημιούργηματα των φωτεινων, αφού δεν ήξεραν την ύπαρξη του. Πιστεύω λοιπόν ότι ήταν της Αρχής!
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι κάνεις δεν είχε όνομα από τους φωτεινούς, αλλά αυτός που έκανε πράξεις χωρίς να χάσει την Φωτεινή του υπόσταση του δόθηκε ένα Προμηθέας!
Δεν ξέρω πόση αλήθεια μπορεί να κρύβει η σκέψη μου, αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή όλη η αλήθεια θα φανερωθεί…
Μίτση 

Share this!
Η απάντησή σας