Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΙΑΛΙΤΙ

Η ελληνική τηλεόραση φημίζεται για την αγάπη της στα τρας ριαλίτι, με τελευταίο παράδειγμα το Love Island του ΣΚΑΙ, το όποιο πήγε άπατο. Τα ριαλίτι είναι 50/50, μπορεί να έχουν τεραστία ανταπόκριση, μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι ότι οι παραγωγές θα ξεζουμίσουν το concept, μέχρι να μην το βλέπει κάνεις.

Η επιτυχία του ριαλίτι βασίζεται σε πολλούς παράγοντες. Στην πρωτοτυπία του, τον χαρακτήρα, την εμφάνιση των παικτών, την παρουσίαση άλλα και το concept του ίδιου του ριάλιτι. Όσο περισσότερη είναι η συζήτηση για αυτό, τόσο περισσότερος κόσμος μπορεί να το παρακολουθήσει.

Τα περισσότερα ριαλίτι ανακυκλώνονται με τα χρόνια, με την ελπίδα ότι θα αρέσει στο νεανικό κοινό και για αυτό βλέπουμε συχνά το ίδιο ή παρόμοια concept.

ριαλίτι

Είναι trash τα ριάλιτι

Εκτός ελάχιστων περιπτώσεων, είναι χαμηλού επιπέδου. Το πρόβλημα είναι άμα ο θεατής, αυτά που βλέπει τα δέχεται ως σοβαρές πληροφορίες, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι καλοστημένα σόου. Δεν έχουν ποιοτικό περιεχόμενο άλλα ούτε ρίχνουν την αξία σου, ως άτομο, αν τα παρακολουθήσεις.

Πολλές φορές το μυαλό έχει ανάγκη τα ανάλαφρα θεάματα για να ξεφύγει από την καθημερινότητα. Το θέμα είναι το περιεχόμενο να μην προσβάλλει την αξιοπρέπεια των παικτών , με συμπεριφορές και τρόπο έκθεσης στον όποιο δεν έχουν συναινέσει.

Γιατί με την τηλεθέαση παίρνει η παραγωγή το μήνυμα να συνεχίσει τις προβατικές συμπεριφορές εναντίον των παικτών. Αν εντοπίσουμε κάτι τέτοιο, δεν πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το πρόγραμμα.

ριαλίτι

Σκάναρε και δες περισσότερα

Μαρίλη Μπουφίδου, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *