Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
σεξ

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΕΞ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές που ποικίλουν ανάλογα τον πολιτισμό…

Η Δύση

Ο φεμινισμός, οι πορνοταινίες και η σειρά sex and the city που έθιξε για πρώτη φόρα ανοιχτά το κομμάτι του σεξ, είναι η κύριοι πυλώνες που σηματοδότησαν το σεξ όπως το γνωρίζουμε σήμερα στη Δύση.

Το σεξ στις περισσότερες δυτικές χώρες δεν έχει περιορισμούς και γίνεται, συνήθως, στις εφηβικές ηλικίες. Η εξερεύνηση στο σεξ με σκοπό την αμοιβαία απόλαυση όλων των παρτενέρ, μετά από πολύ κόπο, από την πλευρά των γυναικών είναι πλέον διαδεδομένη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σεξ στη Δύση έχει να κάνει με την εικόνα. Το να αποκτήσουμε μια καλή σχέση με το σώμα μας και τη σεξουαλικότητά μας, μοιάζει δύσκολο αν δεν θεωρούμαστε στερεοτυπικά για την κοινωνία ποθητοί. Για να βελτιώσει κάποιος την εξωτερική του εμφάνιση, υπάρχουν λύσεις αλλά το ξεκίνημα και ο δρόμος προς την αυτοπεποίθηση, ξεκινά από μέσα.

Επίσης οι άνδρες που μεγαλώνουν με πορνό, νομίζουν ότι η γυναίκα ικανοποιείται με τον τρόπο που βλέπουν στις τσόντες και αυτό αρκετές φόρες δημιουργεί παρεξηγήσεις. Το να μιλάμε για το τι μας αρέσει και τι όχι στο σεξ, είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί βάζουμε όρια.

Ο αυνανισμός στη Δύση, ο αντρικός ενάντια στην εκκλησία και ο γυναικείος εναντία στην πατριαρχεία, πλέον θεωρείται κάτι φυσιολογικό για την ανθρωπινή ύπαρξη. Τέλος, η μονογαμία έχει πλέον απορριφθεί σε μεγάλο ποσοστό από την νέα γένια. Αν ο σκοπός δεν είναι η δημιουργία οικογένειας, οι άνθρωποι αναζητούν συνεχώς νέους ερωτικούς συντρόφους.

σεξ

Η Ανατολή

Για τους Δυτικούς, οι νύχτες καυτές και αραβικές είναι μία φαντασίωση, τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα;

Το Ισλάμ δεν είναι σίγουρα γνωστό για το πόσο απελευθερωμένα αντιμετωπίζει την σεξουαλικότητα, απεναντίας το αντίθετο. Στο μουσουλμανικό κόσμο υπάρχει μεγάλη παραπληροφορήσει γύρω από το σεξ. Το σεξ είναι ένα σύνθετο ταμπού, το οποίο σε χώρες όπως η Αλγερία, η Τυνησία, η Συρία ή η Υεμένη είναι προϊόν της πατριαρχικής κουλτούρας, των νέων κωδίκων των ισλαμιστών και του πουριτανισμού που χαρακτηρίζει τους διάφορους κανόνες της περιοχής. Σε κάποιες χώρες οι γυναίκες παρακολουθούνται, έχουνε εμμονή με την παρθενιά τους και η αστυνομία των ηθών περιπολεί.

Η σεξουαλική μιζέρια του μουσουλμανικού κόσμου, δεν αγγίζει τόσο τα ανωτέρα και μορφωμένα στρωματά τις κοινωνίας, και κυρίως τον ευπορώ αντρικό πληθυσμό. Εκεί παρατηρείται μία σεξουαλική απελευθέρωση που μένει πίσω από ψηλά τείχη και με την πληρωμένη εχεμύθεια του προσωπικού.

Οι άνθρωποι που ζουν μόνιμα στη Δύση ή ταξιδεύουν συχνά, πολλές φόρες ακολουθούν τη δυτική νοοτροπία με κάποια επιφύλαξη και συντηρητισμό. Οι νεαρές μουσουλμάνες που επιθυμούν να απαρνηθούν τον μουσουλμανικό τρόπο ζωής σε ό,τι άφορα τις ελευθερίες, πόσο μάλλον τις σεξουαλικές, πολλές φόρες εξοστρακίζονται από τον οικογενειακό τους κύκλο.

Τα σεξουαλικά δικαιώματα αποτελούν μέρος των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δεν είναι επικουρικά δικαιώματα και στις αραβομουσουλμανικές χώρες, με εξαίρεση το Ντουμπάι, καθόλου δεδομένα.

σεξ

Σκάναρε και δες περισσότερα

Μαρίλη Μπουφίδου, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *