Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ EVOLUTION KEYNOTE

Η πρώτη εκδήλωση του GRDiscovery πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολλή αγάπη από μέρους σας. Σπουδαίες ανακοινώσεις, εκλεκτοί καλεσμένοι και ξεχωριστά δώρα για τους παρευρισκόμενους, είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις της βραδιάς! Αξίζει, όμως, να σταθούμε σε κάποιες από τις ανακοινώσεις που σας αφορούν όλους καθώς είστε αναπόσπαστο κομμάτι του GRD.

 

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ GRDISCOVERY «ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ»

 

H βιβλιοθήκη του GRDISCOVERY, Ιούλιος Βερν διαθέτει περισσότερα από 3.000 έντυπα βιβλία και 1.000.000 ηλεκτρονικά. Μπορείτε να έρθετε και να δανειστείτε τα έντυπα βιβλία μας, από Δευτέρα ως Παρασκευή, 10:00-20:00. Η εγγραφή στη βιβλιοθήκη είναι εντελώς δωρεάν και μπορείτε να την πραγματοποιήσετε είτε μέσα από την ιστοσελίδα μας, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα, είτε με τη φυσική σας παρουσία στα γραφεία μας.

Για να σας διευκολύνουμε να βρείτε το βιβλίο που επιθυμείτε, έχουμε δημιουργήσει τη δίκη μας βάση δεδομένων, το E-Verne, στο οποίο μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με μια λέξη κλειδί, έναν αριθμό, τίτλο βιβλίου κτλ. από το σπίτι σας και να έρθετε να ζητήσετε αυτό που θέλετε! Σε κάθε περίπτωση, οι συνάδελφοι που θα συναντήσετε στη βιβλιοθήκη, θα σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που ψάχνετε και θα σας προτείνουν βιβλία στα ενδιαφέροντά σας. Ωστόσο, αν απλά αναζητάτε πληροφορίες με τη μορφή βίντεο ή ηχητικού αρχείου, το VE-verne θα σας λύσει τα χέρια! Πρόκειται για μια βάση δεδομένων της ηλεκτρονικής μας βιβλιοθήκης, στην οποία πραγματοποιείτε αναζήτηση με λέξεις – κλειδιά, και σας εμφανίζει το οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με την αναζήτησή σας.

Επίσης, λειτουργεί ένα τμήμα με σπάνια βιβλία, τα οποία δεν δανείζονται, όπως το Απάνθισμα Χριστιανικής Πίστεως Γιανέ Γκιουλζαρί Ιμανιμεσιχί του 1803, τα Άπαντα του Ησίοδου του 1889 κ.ά. Ωστόσο, προσπαθούμε να τα φέρουμε κοντά σας μέσα από την ψηφιοποίηση και την υπηρεσία μας Online Verne. Στο Online Verne θα βρείτε σπάνια βιβλία, μέχρι και χειρόγραφα του Αγίου Όρους του 14ου αιώνα, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε όπου κι αν βρίσκεστε!

Μια νέα υπηρεσία που έχετε ήδη αγκαλιάσει, είναι το Verne’s Old! Το παλαιοπωλείο της βιβλιοθήκης μας, επιλέγει κάθε εβδομάδα μοναδικά βιβλία, παλιές εκδόσεις και συλλεκτικά, και σας τα προσφέρει σε τιμές οικογένειας GRDISCOVERY, ώστε να μπορέσετε κι εσείς να φτιάξετε μια ξεχωριστή βιβλιοθήκη! Θα τα βρείτε μέσα από το eshop μας και φυσικά, ισχύουν οι ειδικές εκπτώσεις των μελών, οπότε εκμεταλλευτείτε το! Παράλληλα, προχωράμε σε συνεργασίες με βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα και είμαστε έτοιμοι να φέρουμε κοντά σας νέα project, που θα σας δώσουν ένα ακόμα κίνητρο να αγαπήσετε περισσότερο τον κόσμο του βιβλίου! Μία εξαιρετικά τιμητική διάκριση αποτελεί το γεγονός ότι η βιβλιοθήκη μας και το GRD Museum, βρίσκονται υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, International Action Art. Έτσι, γινόμαστε μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου βιβλιοθηκών, οπότε ετοιμαστείτε για ακόμα περισσότερα!

 

2 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ!

 

Ετοιμαστείτε για δύο νέα περιοδικά, με πλούσιο υλικό που θα σας συναρπάσει! Την 1η Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το περιοδικό του GRD, Mankind! Ένα περιοδικό με επίκεντρο τον άνθρωπο, την έρευνα και την αναζήτηση που αφορά την ανθρωπότητα. Στις 15 Σεπτεμβρίου έρχεται κοντά σας το 1ο τεύχος του περιοδικού Rewild, το απόλυτο περιοδικό για θέματα που σχετίζονται με τη χλωρίδα και την πανίδα τόσο του σύγχρονου κόσμου, όσο και της προϊστορίας. Τη σεζόν που μας έρχεται θα κυκλοφορήσουν συνολικά 20 τεύχη περιοδικών με συνδρομή μόλις 5 ευρώ! Για όσους πραγματοποιήσουν την ετήσια συνδρομή του από σήμερα έως και 31 Αυγούστου, τα περιοδικά προσφέρονται εντελώς δωρεάν!

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ GRDISCOVERY

 

Μια καινοτομία που σας φέρνει άμεσα πιο κοντά στην έρευνα και την αναζήτηση είναι η εγγραφή σας ως μέλη του GRD. Μερικά από τα προνόμια που συνοδεύουν τα μέλη, είναι:

  • 15% έκπτωση σε όλα μας τα είδη (βιβλία, ενοικιάσεις ερευνητών κ.ά.)
  • Προνομιακή σειρά προτεραιότητας σε αποστολές ειδών καθώς και στις εξωτερικές δράσεις μας
  • Εβδομαδιαία ενημέρωση για όλες τις δράσεις του GRDiscovery με newsletter.
  • Συμμετοχή σε εξωτερικές δράσεις
  • Αποκλειστικά live
  • Συμμετοχή στις λέσχες αναζήτησης.

Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να γίνετε μέλη του GRD και να απολαμβάνετε όλα αυτά τα προνόμια, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Υπάρχουν τέσσερις λέσχες αναζήτησης: οι γρύπες, οι σφίγγες, οι δράκοι και οι κένταυροι. Για όλες τις λέσχες υπάρχει ένα κοινό μάθημα που αφορά την αναζήτηση της αλήθειας, ενώ κάθε λέσχη διαθέτει ένα ξεχωριστό, ειδικό μάθημα. Για τους γρύπες, το ειδικό μάθημα είναι η βοτανολογία. Για τους κένταυρους η ιππασία-τοξοβολία, για τις σφίγγες η σφραγισματική και για τους δράκους οι σκοτεινές μαγείες. Γίνετε μέλη και συμπληρώστε το ΤΕΣΤ ΘΑΡΡΟΥΣ για να δείτε σε ποια λέσχη ανήκετε! Μάθετε περισσότερα για τις λέσχες αναζήτησης ΕΔΩ.

Η ετήσια συνδρομή μέλους είναι 12 ευρώ, δηλαδή μόλις 1 ευρώ τον μήνα!

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ GRD BOOKS

Σπουδαίες ανακοινώσεις έρχονται και από τον εκδοτικό μας οίκο, GRD Books. Βρισκόμαστε κοντά σε δημιουργικούς ανθρώπους, σε νέους συγγραφείς και σε όλους εσάς που θέλετε να παρουσιάσετε το έργο σας στον κόσμο, με τα πιο οικονομικά και προωθητικά πακέτα. Από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι 3 νέες υπηρεσίες του εκδοτικού μας οίκου.

 

GRD REAL BOOKS

 

Το GRD Real Books είναι μια υπηρεσία που διατίθεται εντελώς δωρεάν για έντυπα βιβλία σε όλα τα μέλη μας αλλά και για επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά και τα άτομα που επιλέγουν να κάνουν πρακτική σε εμάς, καθώς θα μπορούν να εκδίδουν εντελώς δωρεάν τα δικά τους βιβλία όπως και τα μέλη της οικογένειας των συνεργατών μας.

QR CODES

Τα QR codes αποτελούν μία ακόμη καινοτομία για το GRD, καθώς μας βοηθούν γρήγορα να διευρύνουμε τις έρευνες μας εύκολα και γρήγορα. Εν συντομία θα λέγαμε ότι είναι ένας έξυπνος και αποτελεσματικός τρόπος σύνδεσης μέσω κινητού που όταν τα σκανάρεις εμφανίζονται πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες online. Πλέον χρησιμοποιείται σε όλες μας τις έρευνες αλλά και στο οπισθόφυλλο κάθε βιβλίου της βιβλιοθήκης μας. Μέχρι στιγμής το 25% των βιβλίων διαθέτουν QR code και από τον Σεπτέμβριο θα φτάσουμε στο 50%.

GRD TRAVEL

 

Ένα ολόφρεσκο project σε προδιαγραφές National Geographic, έρχεται να εξερευνήσουμε τον κόσμο μαζί. Το GRD Travel θα μας ταξιδέψει σε επιλεγμένους προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου θα βιώσουμε μοναδικές εμπειρίες εξερεύνησης! Με το μικρότερο δυνατό κόστος για εσάς, το GRD αναλαμβάνει τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, μουσείων κ.τ.λ. καθώς και τον προσωπικό σας ερευνητή! Τέλη Αυγούστου θα σας ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 

Την Δευτέρα 30 Αυγούστου το ραδιόφωνο του GRDiscovery επιστρέφει ανανεωμένο και μάλιστα με 3 διαφορετικές ζώνες, για να καλύψει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις όλων.  Πρώτη έρχεται η CULTURE ZONE και αφορά εκπομπές σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και τέχνης. Στη NEWS ZONE θα μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα της επικαιρότητας στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ, τέλος, μέσα από το πρόγραμμα της REAL ZONE, εξερευνούμε και ζωντανεύουμε μύθους και θρύλους μέσα από εκπομπές έρευνας και αναζήτησης.

Τηλεοπτικά, έρχεται το GRD +, δηλαδή, εκπομπές ποικίλης θεματολογίας με έρευνα, πολιτισμό, εκπαίδευση και ιστορία να είναι κάποιες από τις πολλές θεματικές ενότητες που θα μπορείτε να απολαύσετε. Οι λάτρεις των ταξιδιών και της εξερεύνησης σίγουρα θα αγαπήσετε τα GRD Originals. Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό και περπατάμε σε μονοπάτια που δεν έχουν εξερευνηθεί ακόμα, γνωρίζοντας ενδιαφέροντες τόπους και συγκινητικούς ανθρώπους.

Το GRD Real, αφορά live εκπομπές μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook, όπου θα ενημερώνεστε πρώτοι για αποκλειστικό περιεχόμενο αναζήτησης και σπάνιων, συλλεκτικών βιβλίων. Μία νέα εκπομπή που θα σας ταξιδέψει και θα σας προσφέρει μοναδικές γνώσεις, είναι το Museum Tour. Μιας και οι συνθήκες της πανδημίας δεν το επέτρεπαν μέχρι πρότινος, μέσα από το Museum Tour ταξιδεύουμε εικονικά σε όλον τον πλανήτη. Γνωρίζουμε τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, συζητάμε με σημαντικούς ανθρώπους και μαθαίνουμε όλα αυτά τα οποία τα μουσεία έχουν να μας προσφέρουν.

Το GRD Secret Concerts δίνει βήμα και φωνή σε νέους καλλιτέχνες που μέσα από «κρυφές» συναυλίες, κάθε μία σε διαφορετικό μέρος, μας ταξιδεύουν μέσα από τις μελωδίες τους. Πρόκειται για μία ακόμη παραγωγή που θα προβληθεί και μέσα από τα 12 περιφερειακά κανάλια με τα οποία συνεργαζόμαστε σε όλη τη χώρα! Για κάθε καλλιτεχνικό σχήμα έχει δημιουργηθεί ένα donation link. Όσοι το επιθυμείτε, μπορείτε να στηρίξετε τις προσπάθειες των καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, όπως και πολλοί ακόμα κλάδοι.

Το πιο «παιχνιδιάρικο» project έρχεται να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Το CvP (Chrono video Pixels) ασχολείται αποκλειστικά με τα βιντεοπαιχνίδια, τα κρυφά μηνύματα, την κρυμμένη ιστορία και τους φανταστικούς κόσμους!

Μείνετε συντονισμένοι στο GRDISCOVERY, γιατί… τώρα ξεκινούν τα καλύτερα!

Μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρη την εκδήλωση GRD Evolution Keynote μέσα από το κανάλι μας στο YouTube

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.