Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Ζέρβας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΞΥΠΝΗ Η «ΤΑΠΑ» ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Πριν λίγες μέρες έγινε viral ένα βίντεο με μία γυναίκα που ήθελε να φωτογραφηθεί με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Με χαμόγελο και καλή διάθεση, ο κ. Ζέρβας δέχτηκε να φωτογραφηθεί με την εν λόγω κυρία. Όμως στο τέλος η γυναίκα πετάει την ατάκα «ευχαριστώ, ήθελα να βγάλω μία φωτογραφία με τον πιο αποτυχημένο δήμαρχο που έχει περάσει από τη Θεσσαλονίκη». Με φυσική διαδοχή, ο κ. Ζέρβας αποχώρησε με ένα άβολο χαμόγελο, ενώ συνάμα η στάση σώματος πρόσδιδε απογοήτευση.

Ως κάτοικος Θεσσαλονίκης, όντως, δεν έχω δει να πραγματοποιούνται ουσιώδη έργα για την πόλη, αλλά δε βαριέσαι, έχουμε φωτιζόμενους ελαιώνες στην Αγγελάκη! Η πόλη πάσχει από βαριά δυσοσμία, βλέπεις μολυσμένους – φουσκωμένους νεκρούς ποντικούς να επιπλέον στη θάλασσα του Θερμαϊκού, δημιουργήθηκε ένας ποδηλατόδρομος που μόνο προβλήματα προκαλεί στην οδική κυκλοφορία (ναι, πιστεύω ότι ο παλιός ποδηλατόδρομος έφτανε, άλλωστε ο καινούργιος είναι «λωρίδα θανάτου»), διαλυμένοι δρόμοι και πεζοδρόμια, μισογκρεμισμένα κτήρια που αν πέσει ένας σοβάς θα κλαίμε τον πεζό (ακόμα και για τα ιδιωτικά, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ιδιώτες, αν είναι δυνατόν, πότε θα γίνει αυτή η χώρα ευρωπαϊκή;) κι άλλα πολλά.

Παρά τα προβλήματα που δε θέλει να εξαλείψει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, οι ίδιοι οι κάτοικοι υστερούν από στοιχειώδη κοινωνική συμπεριφορά. Άλλωστε τι καλύτερο από το ο μπουρτζόβλαχος (όχι, δεν αναφέρομαι στην καταγωγή και το γνωρίζετε πολύ καλά) οδηγός να παρκάρει στη ράμπα αναπήρων ή να βρίζει τον καθένα; Άλλο ένα δείγμα είναι αυτή η κατάσταση παράνοιας που εκτυλίχτηκε μπροστά μας. Όσα λάθη κι αν έκανε κάποιος πολιτικός, με όση απραξία κι αν τον χαρακτηρίζει, δεν εκφράζεσαι με αυτόν τον τρόπο. Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να μην έχεις σεβασμό στο συνάνθρωπό σου και να μη ξέρεις πως να μιλήσεις.

Στην αρχή, όταν παρακολούθησα το βίντεο, παραδέχομαι ότι γέλασα. Μετά από λίγο σκέφτηκα πως «δε γίνεται να είναι τόσο απερίσκεπτο και ανόητο το ανθρώπινο είδος». Το χειρότερο ήταν πως μια μικρή «λαοθάλασσα» επικρότησε αυτή την ανώριμη πράξη, που μέχρι κι ένα ανήλικο, το οποίο δε διαμόρφωσε χαρακτήρα, τρέφει περισσότερο σεβασμό στο συνάνθρωπο. Δε ξέρω ποιος είναι χειρότερος, η κυρία που θεώρησε πως η «εξυπνάδα» θα την έκανε δημοφιλή και μάγκα ή ότι υπήρχαν άτομα που την επικρότησαν; Θα πω το κλασικό «πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον».

Κι επειδή ο Έλληνας είναι ανόητος (όχι Έλληνα, δεν έχεις καμία σχέση με τους αρχαίους προγόνους σου, εμπρός – πίσω!) θα ψηφίσει αυτόν που κατακρίνει. Γιατί όλο και κάποιος γνωστός θα τον βολέψει, σωστά; Όλοι είμαστε τέλειοι στα λόγια, αλλά στην πράξη είμαστε άστα – βράστα. Τι θέλω να πω; Πώς αν η εν λόγω κυρία και η κάθε κυρία/κύριος προσβάλει, πετάξει ποτήρι με νερό (ελπίζω ορισμένοι να κυκλοφορούν με αδιάβροχο) και το οτιδήποτε σε κάποιον πολιτικό, ας πάει και να τα κάνει καλύτερα. Ας κάνει ένα πολιτικό κόμμα που ονομάζεται «ροζ», «εκρού» κι εγώ δε ξέρω τι, να βγάλει ιδεολογία, πρόγραμμα και να ξεκινήσει έργα. Η μαγκιά, λοιπόν, φίλτατοι αναγνώστες, δεν είναι το «ευχαριστώ, ήθελα να βγάλω μία φωτογραφία με τον πιο αποτυχημένο δήμαρχο που έχει περάσει από τη Θεσσαλονίκη». Μαγκιά είναι να αγωνιστείς για το Δήμο, την πόλη, τη χώρα σου.

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα

Μαρία Γερμαντζίδου, Δημοσιογράφος

 

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *