Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η βιβλιοθήκη του GRDISCOVERY «Ιούλιος Βερν» είναι πλέον μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών! Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας συγκροτείται για να βοηθήσει τις Ακαδημαϊκές, Ερευνητικές, Δημόσιες, Δημοτικές, και σχολικές βιβλιοθήκες να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο κοινό τους. Φιλοδοξεί να γίνει το μέσο ανταλλαγής πληροφοριών, γνώσης και επαγγελματικής επικοινωνίας ανάμεσα στις βιβλιοθήκες, να αναλάβει πρωτοβουλίες επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους υπαλλήλους των βιβλιοθηκών, να σχεδιάζει και να οργανώνει πανελλήνιες και διεθνείς δράσεις, όπως εκστρατείες ή συνέδρια και να προσφέρει διαρκή υποστήριξη και ενημέρωση στις βιβλιοθήκες – μέλη του. Στον οργανωτικό τομέα προσφέρει βιβλιοθηκονομική υποστήριξη με τη δημιουργία κοινών καταλόγων και προάσπιση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θέσεων των βιβλιοθηκών έτσι ώστε στο μέλλον οι βιβλιοθήκες να βρεθούν στο επίκεντρο κάθε κοινότητας. Τέλος, με την κατάρτιση ολοκληρωμένων προγραμμάτων πρόκειται να διεκδικήσει με αξιώσεις συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα. Αναδεικνύοντας τις συνεργασίες ανάμεσα στις βιβλιοθήκες και εισάγοντας καινοτόμες μεθόδους ανάπτυξης υπηρεσιών και προγραμμάτων τα οποία κάθε βιβλιοθήκη δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει μόνη της, με προσεκτικά βήματα, επιχειρεί να αλλάξει από κοινού και ριζικά το τοπίο των βιβλιοθηκών στην Ελλάδα σήμερα.
Εντασσόμαστε, λοιπόν, στη μεγαλύτερη κοινότητα βιβλιοθηκών της χώρας μας! Τι σημαίνει αυτό; Περισσότερες δωρεάν δράσεις για όλους, νέες συνεργασίες και project και φυσικά οργανωμένες δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση και προώθηση της γνώσης. Ο μαγικός κόσμος των βιβλίων έχει να προσφέρει πολλά σε όλους μας! Η τιμητική αυτή ένταξη στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών αποτελεί εφαλτήριο για ευρύτερη και βαθύτερη γνωριμία με το βιβλίο, για μικρούς και μεγάλους! Ετοιμαστείτε για ακόμη περισσότερα όμορφα πράγματα!
Βρείτε μας: https://network.nlg.gr/library/vivliothiki-quot-ioylios-vern-quot/
Η βιβλιοθήκη μας είναι ανοιχτή για όλους καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-20:00 και ο δανεισμός των βιβλίων και η συμμετοχής στις δράσεις μας είναι εντελώς δωρεάν για όλους!

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *